Руските войски в Лиман, Донецка област, са заплашени от обкръжение.

...
Руските войски в Лиман, Донецка област, са заплашени от обкръжение.
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Руските войски в Лиман са заплашени от обкръжение

Руските войски в Лиман, Донецка област, са застрашени от обграждане. Това написа в днешния разбор на американския Институт за проучване на войната за ситуацията на фронта,  оповестява. Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/ уголемяват позициите си на изток от река Оскол и на север от река Северски Донец. По-нататъшното напредване на украинците на изток може да направи съветските позиции към Лиман незащитаеми и да открие пътя към Лисичанск и Северодонецк.

" Руските войски в Лиман са формирани най-вече от резервисти и останки от частите, разгромени в хора на контранастъплението на ВСУ в Харковска област. Очевидно подкрепления в този регион не са изпратени ", пишат анализаторите. 

Продължава и контранастъплението на ВСУ на юг и изток. " Успехите на юг идват след доста тежки боеве. Придвижването не е по този начин стремглаво и бързо, както ни се желае, само че е задоволително резултатно ", сподели представителят на ОК " Юг " Наталия Гуменюк. В региона на Водноелектрическа централа " Нова Каховка " руснаците са потопили 9 вагона, с цел да могат да създадат краткотраен мост за вероятно оттегляне.
Анализаторите не престават да търсят аргументите за съветския погром край Харков. Един от най-хубавите военни експерти Ян Матвеев разгласява в Туитър дълъг тренд по тематиката, в който изяснява, че в основата са освен локалните неточности и отличната офанзива на ВСУ, само че и фундаментални проблеми на съветските войски в Украйна. Според него разгромът на руснаците край Изюм е изцяло логически и с огромна възможност ще се повтори и в други региони на фронта.

" Всичко, което стана в Харковска област, е резултат от неналичието на единно командване, неуспех в снабдяването, дефицит на попълнения, ниска подготовка и тактически неточности ", написа той. И дава причини:
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР