Руските войски Това заяви министърът на културата и информационната политика

...
Руските войски Това заяви министърът на културата и информационната политика
Коментари Харесай

Украйна: Русия удари над 800 културни обекта

Руските войски Това съобщи министърът на културата и осведомителната политика на Украйна Александър Ткаченко в ефира на телевизионния канал FREEDOM.

" В момента работим интензивно, по-специално с ЮНЕСКО, за подсилване на тези обекти с наближаването на зимата, за приемане по-специално на генератори. За нас в този момент е значимо да изкараме зимата, с цел да са топли музеите, да има ток , с цел да може културният живот в страната да продължи ", сподели Ткаченко.
 Украйна не вижда края на войната и напролет на 2023 година
Украйна не вижда края на войната и напролет на 2023 година

Андрий Ермак: Украйна обаче сигурно ще победи

В същото време той сподели, че днешната война е битка на украинците за правото на битие на лична просвета.

" Тази война е против самата ни еднаквост, против нашия народ. Виждаме освен в Буча, само че и в доста други освободени региони на Харковска и Херсонска области, по какъв начин украинци са убивани единствено поради правото им да бъдат украинци ", сподели той.

Припомняме, че ден по-рано, ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак съобщи, че Украйна не вижда края на войната и напролет на 2023 година

На 100 милиарда $ се правят оценка вредите , нанесени на инфраструктурата на Украйна от февруари насам. Това съобщи на 18 ноември украинският министър на финансите Сергей Марченко. 
 Унищожена е инфраструктура за 100 милиарда $ в Украйна
Унищожена е инфраструктура за 100 милиарда $ в Украйна

Eжедневните съветски удари не престават

По негови думи е много мъчно да се пресметна цялостния размер на провалите , защото инфраструктурата е атакувана всекидневно.

Относно засегнатата енергийна инфраструктура, президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение от 17 ноември съобщи, че повече от 10 милиона поданици на Украйна остават без ток. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР