Руските войски създават условия за контролирано изтегляне в северозападната част

...
Руските войски създават условия за контролирано изтегляне в северозападната част
Коментари Харесай

ISW: Няма да има паническо бягство на руснаци от Херсон

Руските войски основават условия за следено евакуиране в северозападната част на Херсонска област.

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).

Анализаторите допускат, че по този метод окупаторите се пробват да избегнат пробив от десния (западен) бряг на Днепър.

" Руските войски евентуално ще би трябвало да се изтеглят с боеве, с цел да попречат на украинските сили да ги преследват по левия (източен) бряг ", се споделя в отчета на ISW.
 Руски командири бягат от Херсон и оставят след себе си зле оборудвани войски
Руски командири бягат от Херсон и оставят след себе си зле оборудвани войски

Oставят деморализирани и лишени от водачи мъже да се изправят против украинската атака

Експертите означиха, че Оперативното командване " Юг " е коригирало информацията от 3 ноември за унищожаването на цивилен лодки и пристанища по река Днепър.

" Коригираните данни сочат, че нашествениците приготвят отбранителни позиции на левия бряг. Това демонстрира, че те отстраняват опциите на украинската войска да ги преследва през реката по време на или след изтеглянето им ", допълват от Института за проучване на войната.

Украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи по-рано, че настъплението в Херсон се забавя поради метеорологичните условия.
 В Херсон е въведен денонощен полицейски час
В Херсон е въведен денонощен полицейски час

Украинската атака евентуално стартира

Ден по-рано имаше известия, че съветските окупатори напущат града и смъкват знамената си, само че украинската страна предизвести за вероятни провокации.

Руските окупатори се пробват да употребяват мобилизираните, с цел да възобновят настъплението в Донецка област. Вероятно е обаче те да не съумеят да реализират забележителен действен триумф .

Анализаторите цитират Валерий Залужний, главнокомандващ на украинските въоръжени сили, който предходния ден е декларирал, че съветските войски са утроили интензивността на бойните дейности в някои елементи на фронта, като са правили до 80 набези дневно.

" Според украинския общоприет щаб руснаците в този момент концентрират тези настъпателни дейности по посока на Бахмут, Авдийовка и западната част на Донецка област ", се показва в отчета на ISW.

От своя страна представителят на източната формация на украинските въоръжени сили Серхий Череватий съобщи, че окупаторите евентуално се пробват да завладяват Бахмут и Соледар , с цел да може Русия да разгласи някакъв " триумф ", обявявайки " освобождението на Донбас ".

Институтът за проучване на войната акцентира, че даже тези по този начин наречени достижения няма да обезпечат на Русия надзор над целия район.
 US специалист: Тежки сражения се водят за Херсон
US специалист: Тежки сражения се водят за Херсон

Кремъл не е подготвен да изостави града

Черевати означи също по този начин съществуването на съветска готовност в направление Бахмут - регион, в който по принцип не би трябвало да има доста " мобилизирани ", като се има поради необятното наличие там на наемници от ЧВК " Вагнер " и междинни елементи, които не би трябвало да получават огромен брой резервисти.

" Очевидното усилване на съветските офанзиви в Донецка област евентуално демонстрира, че съветските войски повтарят тази неточност на този сектор от фронта. Увеличеният брой на персоналния състав в предните позиции може да разреши на съветските сили да реализират известни триумфи в района, само че неприятното образование, логистика и командване ще продължат да им пречат да реализират обилни оперативни триумфи, които биха могли да окажат доста въздействие върху хода или изхода на войната ", заключават специалистите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР