Руските войски са започнали да напускат атомната електроцентрала в Чернобил,

...
Руските войски са започнали да напускат атомната електроцентрала в Чернобил,
Коментари Харесай

Украйна: Повечето руски сили са напуснали Чернобил след облъчване с радиация

Руските войски са почнали да напущат атомната електроцентрала в Чернобил , откакто бойците са били облъчени със обилни количества радиация при копаенето на траншеи на мощно радиоактивен терен, заяви държавната енергийна компания на Украйна, представена от Асошиейтед прес

Украинската държавна ядреноенергийна компания " Енергоатом " разгласи, че по-голямата част от съветските войски , открили надзор върху АЕЦ " Чернобил " след нахлуването в Украйна, са напуснали неработещата нуклеарна централа , съобщи Ройтерс.

" Потвърдена е информацията, че окупаторите, завзели атомната електроцентрала " Чернобил " и други обекти в изключителната зона, са си тръгнали в две колони към украинската граница с Република Беларус ", сподели компанията, като добави, че " дребен брой " съветски бойци са останали. Според нея съветските войски са се изтеглили и от близкия град Славутич, където живеят служащите от централата.

" Енергоатом ", не даде информация за положението на бойците и за броя на засегнатите . Но съобщи, че руснаците са се окопали в гората , която се намира в зоната на към този момент затворената централа, където през 1986 година стана най-тежката нуклеарна злополука в света.

                   
Войниците са се " паникьосали при първите признаци на заболяване ", които " се появили доста бързо ", и са почнали да се приготвят за овакантяване, съобщи " Енергоатом ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР