Руските войски са разрушили напълно 180 училища в Украйна. Междувременно

...
Руските войски са разрушили напълно 180 училища в Украйна. Междувременно
Коментари Харесай

Руските войски са разрушили напълно 180 училища в Украйна

Руските войски са разрушили изцяло 180 учебни заведения в Украйна. Междувременно са развалени над 1300 образователни заведения.

Съответното изказване направи украинският министър на образованието и науката Оксен Лисовий на конференция, оповестява кореспондентът на Укринформ.

„ Днес имаме 180 учебни заведения, които са изцяло разрушени. а над 1300 образователни заведения са развалени и подлежат на експертна оценка дали могат да бъдат възобновени или не “, сподели Лисовий.

По думите му украинското държавно управление е отпуснало 1,5 милиарда UAH за създаване на бомбоубежища преди началото на идната образователна година. Три четвърти от учебните заведения имат бомбоубежища с друго равнище и качество.

За да се усъвършенства качеството на образованието, министерството предлага на висшите учебни заведения да възобновят и офлайн образованието, когато обстановката със сигурността разрешава. Много от тези институции могат да основат бомбоубежища от позиция на архитектурата, само че от време на време те не са задоволително просторни, с цел да одобряват всички студенти.

Друг проблем, съгласно Лисови, може да бъде миграцията на учители. Това също може да сътвори спънки за възобновяването на офлайн образованието. Следователно управлението на всяко образователно заведение ще вземе независимо решение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР