Руските войски са изчерпали много от резервите, които са натрупали

...
Руските войски са изчерпали много от резервите, които са натрупали
Коментари Харесай

ISW: Руската офанзива вероятно ще приключи през следващите месеци

Руските войски са изчерпали доста от запасите, които са натрупали за засилената си атака през лятото на 2024 година и продължаващата съветска атака евентуално ще завърши през идващите месеци. Това се показва в последния отчет на Института за проучване на войната, предава РБК-Украйна, представена от " Фокус ".

Руското военно командване евентуално ще ускори механизираните настъпателни дейности, с цел да разреши на съветските войски да напредват по откритите полета и да се закрепят в околните обитаеми места на фронтовата линия, които по-късно съветските войски могат да употребяват като трамплин за подготовка и започване на настъпателни интервенции, ориентирани към реализиране на оперативни цели, като да вземем за пример завладяването на Курахово в западната част на Донецка област или завладяването на Покровск.

Есенните метеорологични условия евентуално също ще лимитират маневрите на съветската пехота. Есенното време ще докара до това, че доста ветрозащитни пояси, състоящи се от широколистни дървета, ще изгубят по-голямата част от листата си и ще обезпечат по-малко камуфлаж за съветските пехотни групи през есента на 2024 година и зимата на 2024-2025 година, което ще направи съветската пехота по-уязвима за разузнаване и тактическо обстрелване от украинските безпилотни самолети.

Не е евентуално съветските войски да преустановят настъпателните интервенции след есенния сезон на офроуд, макар че неподходящите метеорологични условия евентуално ще понижат успеваемостта на съветската пехота.

Руският президент Владимир Путин и съветското военно командване следват тактика, целяща да попречи на Украйна да натрупа жива мощ и материални запаси за противопоставяне на самодейността по цялата фронтова линия, като поддържат непрекъснат нападателен напън върху украинските войски, и евентуално ще продължат да следват тази тактика макар сезонните ограничавания за маневриране на механизираните и пехотните елементи.

Според отчета на ISW за 9 октомври съветските войски напредват в региона на Волчанск, Харковска област, по линията Купянск-Сватово-Кременная, в региона на Северск и в южната част на Торецк. Въоръжените сили на Украйна напредват по време на контраофанзива източно от Покровск, до момента в който съветските сили напредват югоизточно от Покровск.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР