Руските войски продължават да обстрелват с артилерия населените места край

...
Руските войски продължават да обстрелват с артилерия населените места край
Коментари Харесай

Успехи на контраофанзивата край Харков

Руските войски не престават да обстрелват с артилерия обитаемоте места край Харков , а украинският Генщаб оповестява за взривени три пътни моста край селищата Циркуни и Руски Тишки. Взривени са от съветските сили, с цел да забавят контраофанзивата на украинските сили.

Украинският щаб оповестява, че продължава офанзивата в Източна Украйна, като задачата продължава да е руснаците да открият цялостен надзор над територията на Донецка и Луганска област и да поддържат сухопътен кулоар сред тях и анексирания през 2014 година Крим.

И основаният във Вашингтон Институт за проучване на войната в ежедневната си сводка за войната в Украйна отбелязва триумфа на украинците северно и източно от Харков.

Контраофанзивата може и да разреши съветските сили да бъдат изтласкани от артилерийския обхват на Харков. " Тази украинска интервенция се трансформира в сполучлива - тя е по-широка контраатака, за разлика от по-локалните контраатаки, които украинските сили са провеждали до този миг , и разрешава да се обезпечи основен терен , който да прекъсне съветското нахлуване ", декларират анализаторите. Готовността на украинските сили да концентрират силите, нужни за този мащаб на настъпателни интервенции, вместо да употребяват наличните сили за териториална защита в Източна Украйна, в допълнение демонстрира увереността на украинските военни в отблъскването на продължаващите съветски интервенции за обграждане на украинските сили в региона на Северодонецк.

Руските военни не престават да обстрелват и гражданска инфраструктура в Николаев , като употребяват ракети и ракетни установки.

Щурмът на " Азовстал " в Мариупол продължава.
 Руските войски са изстреляли в петък две ракети по Одеска област
Руските войски са изстреляли в петък две ракети по Одеска област

При нападението няма убити или ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР