Руските войски пробиха отбраната на украинската армия северозападно от Вербовой,

...
Руските войски пробиха отбраната на украинската армия северозападно от Вербовой,
Коментари Харесай

Рогов: Руските войски пробиха отбраната на украинската армия северозападно от Вербовой

Руските войски пробиха защитата на украинската войска северозападно от Вербовой, Запорожка област и напреднаха два километра в този регион. Това сподели за съветската осведомителна организация ръководителят на придвижването " Ние сме дружно с Русия " Владимир Рогов.

" Северозападно от Вербовой нашите пробиха защитата на украинските въоръжени сили на няколко места и напреднаха два километра. Те плениха минимум пет опорника. Освен това съперникът понесе огромни загуби в жива мощ ", сподели Рогов.

Според него това не е единственият триумф на съветските войски в запорожското направление. " Има дребни триумфи северозападно от Работин. В самия Работин съветските сили усъвършенстваха позициите си по линията на фронта. В региона на Старомайорское те също означиха дребен прогрес ", добави Рогов.

В края на февруари съветското министерство на защитата заяви, че вследствие на щурмови интервенции съветски елементи са съумели да се закрепят в Работина. Украинските въоръжени сили към момента безрезултатно се пробват да си върнат изгубените позиции, като трансферират подкрепления в този регион от други направления. На 22 март Министерството на защитата на Русия заяви, че военнослужещи от групировката „ Восток “ са освободили Мирное в Запорожка област и са подобрили тактическата конюнктура по линията на фронта в южното донецко направление.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР