Руските войски преминаха в настъпление край Донецк. Безопасността на града

...
Руските войски преминаха в настъпление край Донецк. Безопасността на града
Коментари Харесай

Ситуацията наистина се измени: Край Донецк започна решаващата битка

Руските войски минаха в нахлуване край Донецк. Безопасността на града зависи от триумфа на интервенцията. Киев признава: обстановката за ВСУ е тежка. Какво да чакаме от активизацията на фронта?

Как да вземат Авдеевка

ВСУ бяха крепко открити в сателитния град на Донецк още през 2014 година И в този момент те са събрали обилни сили - съгласно открити източници има към 11 хиляди военни.

Именно от Авдеевка постоянно се обстрелва столицата на Донбас. На първо място, Куйбишевски и Кировски региони. Ако ВСУ бъдат изхвърлени оттова, Донецк ще въздъхне с облекчение.

Това обаче е извънредно мъчно. Фронталното нахлуване ще докара до огромни загуби. Следователно, съдейки по отчетите на Министерството на защитата, желаят да обкръжат селището, лишавайки гарнизона от доставки.

Руските сили заемат две издатини - в региона на Водяное от едната страна и Красногоровка от другата. В продължение на доста месеци фронтовата линия тук остана неподвижна. Сега, както сподели ръководителят на ДНР Денис Пушилин, „ обстановката в действителност се промени “.

Определени трендове “

От Министерството на защитата удостоверяват настъпателни дейности. Те също оповестяват за удари на щурмови самолети, които унищожават бронирани машини и хранилища. Сутринта на 12 октомври съветските войски съумяха да пробият украинската защита на 300-600 метра от юг. Други детайлности в докладите няма.

Малко по-подробни мнения идват от ръководителя на ДНР. " Има прогрес и от двете страни. По създание се образува джоб. Вече са унищожени значителен брой опорни пунктове на врага, както и хранилища, ситуирани както в самия обитаем регион, по този начин и в Авдеевския коксохимически цех ", сподели Пушилин.

Украинската страна декларира: обстановката е тежка. Назначените от Киев управляващи в Авдеевка оповестяват за тежки боеве. А военнослужещият от ВСУ Егор Фирсов, говорейки по телевизионния канал “Киев 24 ”, разгласи началото на „ една от решаващите борби “.

„ Виждаме избрани трендове, че врагът отстъпва и напуща позициите си, само че е прекомерно рано да се каже, че в този момент има пълномащабно изселване на врага от Авдеевка “, сподели Пушилин.

Снарядите не се разлитат

Руските сили имат самодейността и в други сектори от линията на прикосновение. По-специално, продължава офанзивата против Купянск в Харковска област. Според пенсионирания подполковник от ЛНР Андрей Марочко, са съумели да унищожат няколко контролни пункта - евентуално ротни - и да заемат редица опорни точки. Министерството на защитата отбелязва: Западната формация войски доближи „ по-изгодни рубежи и позиции “.

ВСУ на собствен ред не стопират опитите си да си върнат Артьомовск. Основните посоки на офанзиви са по линията Клещеевка-Курдюмовка на юг от града и в региона на селището Орехово-Василиевка на север.

Представа за тактиката на Украйна дава материал на вестник “Вашингтон Пост ”. ВСУ настъпват на дребни щурмови групи от четири до 12 души. Надяват се, че артилерията и ударните хеликоптери няма да преследват толкоз дребни цели. Те признават, че понасят обилни загуби при офанзивите. И нищо значително не се реализира.

Променен е характерът на украинския обстрел, посочи Марочко. Ако по-рано ВСУ не пестяха муниции, в този момент интензивността е намаляла.

" По-внимателно сортират задачите. Това се отнася както за артилерийските системи на НАТО, по този начин и за руските ", споделя военният.

Украинските войски към момента се пробват да разширят перваза край Работино в региона на Запорожие. Досега без резултат. Понасят огромни загуби. Включително на техника. Така на 11 октомври съветското министерство на защитата заяви за унищожаването на танк и артилерийски системи на ВСУ северозападно от село Вербовое.

В рамките на седмица съветските подразделения са отбили четири офанзиви на щурмови групи от 65-а механизирана и 71-ва бригада на ВСУ в този регион, се споделя в отчет на военното ведомство.

Ръководителят на запорожкото публично придвижване „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов сподели, че в региона на Времевския перваз съветските сили са завзели 10 опорни точки.

А в прилежащото Южнодонецко направление те са отблъснали осем офанзиви и са подобрили ситуацията по фронтовата линия, оповестяват от Министерството на защитата.

Жестока игра

Началникът на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов, който неведнъж е обещавал победа на Украйна през 2023 година, признава: „ настъплението на ВСУ изостана от графика “.

Съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски Михаил Подоляк упреква бюрократичните спънки в западните страни - сякаш доставките на оръжие лишават доста време, с цел да се координират. В резултат на това, сподели той, контранастъплението е " забавено с шест до девет месеца ".

Бойците на ВСУ на място обаче имат малко по-различни усещания. Един от офицерите в изявление за “Уолстрийт Джърнъл ” сподели, че Западът като че ли е създал видеоигра за украинците: с цел да получите нови оръжия, би трябвало да покажете резултати.

Ако е по този начин, тогава в сегашната обстановка за ВСУ ще е извънредно мъчно да преминат на ново равнище.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР