Руските войски овладяха Соледар. Както отбелязват в Министерството на отбраната,

...
Руските войски овладяха Соледар. Както отбелязват в Министерството на отбраната,
Коментари Харесай

Те изчакват момента. Какво се случва по фронтовете на специалната военна операция

Руските войски овладяха Соледар. Както означават в Министерството на защитата, това ще разреши да продължи настъплението в Донбас. Други браншове на хилядокилометровия фронт също се приготвят за яростни борби. За обстановката в зоната на спора - в нашия материал.

Трамплин за офанзива

Оперативната пауза, която страните взеха през октомври-ноември, е към своя край. На фронта се ускориха артилерийските дуели, зачестиха офанзивите на диверсионни групи, а съперникът непрекъснато водеше разузнаване с пердах.

Медиите предизвестяват за допустимо нахлуване на въоръжените сили на Украйна. Къде тъкмо не е ясно.

Има три най-вероятни разновидността. Първо, линията Кременная - Сватово. Това е самобитен кръстопът: на изток - ЛНР, на запад - Харковска област, на юг - ДНР, на север - Белгородска област. След като го завладяват, украинците ще могат да настъпят към Северодонецк, Лисичанск, Рубежное и действително ще разделят Луганската национална република на две елементи.

Освен това Сватово е значим железопътен възел, през който се доставя съветската формация в региона.

Позиционните борби тук не стихват от есента, страните вършат пробни офанзиви в сивата зона и се тормозят с артилерийски огън. Предната част е добре укрепена. В полетата се простират чак до хоризонта противотанкови изкопи, телени огради, редици бетонни ровове, окопи. Строителната техника се движи под Сватово в безконечен поток.

„ Те надали ще преминат отсам изведнъж “, споделя офицер от 2-ри армейски корпус на ЛНР с позивна Карат. — Имаме съществено преимущество в артилерията. Ако се движат, ще се приземят тъкмо под оръжията. Сега се пробват да намерят недостатъци в нашите позиции. Там има доста наемници, полският език е непрекъснато в ефир. По принцип не са нищо изключително. Самите украинци са такива, че могат всеки да научат да се бие.

Атака на Волноваха

Второто перспективно направление за Въоръжените сили на Украйна е от Угледар на югозапад от Донецк. Киев към момента удържа този град, намиращ се на преобладаваща височина. Там непрестанно се доставят муниции и подкрепления от Курахов и Велика Новоселка. Ако въоръжените сили на Украйна съумеят да съсредоточат тук задоволително сили и средства, те могат да се опитат да ударят Волноваха, освободена още напролет, и да прережат автомагистралата Донецк-Мариупол.

Руските войски управляват южното предградие на Угледар - Павловка - и се пробват да се закрепят в покрайнините на селището. В същото време частите на 1-ви армейски корпус на Народната милиция на ДНР поетапно напредват в Маринка край Донецк. Ако Весеушниците бъдат изгонени оттова, пътят към Угледар от североизток ще се отвори.

„ Там има сериозна формация “, споделя офицер от 1АК НМ на ДНР с позивна Клим. - Танкове, пехота, артилерия - Въоръжените сили на Украйна нямат дефицит на хора и техника. Чакаме ги да стартират дейни дейности, с цел да ги подпукаме с контраофанзива. Те непрестанно се пробват да отвлекат нашите дронове при тях. А без хеликоптери с въздушно разузнаване е мъчно.

Трудна обстановка

В запорожското направление съществена цел на въоръжените сили на Украйна безспорно са Енергодар и Запорожката АЕЦ. Според локалните управляващи украинците се готвят за мълниеносен удар през Днепър.

„ Реката стана доста плитка – и това не е просто по този начин “, споделя Володимир Рогов, член на основния съвет на администрацията на Запорожкия район. „ Намаляването на водния поток е изкуствено, проведено от киевските управляващи посредством последователно затваряне на хидравличните врати на водноелектрическите централи на язовирите на каскадата на Днепър в горното течение, в това число Кременчуг и Днепрогес. “

Под опасност е и град Токмак, главен транспортен възел, евентуален плацдарм за настъплението на въоръжените сили на Украйна към Мелитопол и Бердянск. Украйна желае да се върне на брега на Азовско море, да излезе на границата с Крим и да пресече южната формация на съветските войски.

Това обаче не е елементарно да се направи: в региона на Запорожие има няколко добре укрепени отбранителни линии.

И на киевския режим в Донбас му е доста мъчно. Както се показва в Министерството на защитата, освобождението на Соледар ще блокира Артемовск. Хиляди украински бойци ще се озоват в казан.

Освен това се отваря път от Артьомовската агломерация до Константиновка, Краматорск и в бъдеще Славянск, „ сърцето “ на Донбаската формация на Въоръжените сили на Украйна. И двете страни се готвят за яростни борби.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР