Руските войски оказват все по-голям натиск върху Украйна на източния

...
Руските войски оказват все по-голям натиск върху Украйна на източния
Коментари Харесай

Der Spiegel: Успехите на Русия на фронта предизвикаха суматоха и уволнения в Киев

Руските войски оказват все по-голям напън върху Украйна на източния фронт, написа немското сп. Der Spiegel, представено от " Фокус ". На този декор измененията в управлението на Съвета за национална сигурност провокираха ужас в Киев.

Президентът Володимир Зеленски уволни секретаря на Съвета Олексий Данилов и го размени с някогашния началник на външното разузнаване Александър Литвиненко.

21-членният Съвет за сигурност на Украйна включва членове на държавното управление, ръководители на тайните служби, основния прокурор, ръководителя на Централната банка и президента на Академията на науките. Съветът разисква въпросите на националната сигурност под председателството на президента. Секретарят извършва най-вече организационни задания и е директно зависещ на президента.

Олег Ивашченко е назначен за нов началник на Службата за външно разузнаване. Преди това е бил заместник-началник на военното разузнаване. По време на повече от две години спор Зеленски задържа множеството си сътрудници в бранша за сигурност. С течение на времето обаче бяха заменени ръководителите на секретните служби, на СБУ, Министерството на защитата, а в последно време и на армията.

Воювайки на земята, украинските въоръжени сили са в защита от месеци, частично заради липса на муниции и въздушна поддръжка. Руските сили могат да съберат повече бойци и съоръжение, а офанзивите им се поддържат от въздушни бомбардировки.

Близо до Новомихайловка в Донецка област съветските войски се пробват да завладяват от дълго време следени украински позиции. Чуждестранни наблюдаващи също оповестяват за дребни съветски териториални придобивки на запад от Бахмут и Авдеевка.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР