Руските войски няма да спечелят нищо в случай, че взривят

...
Руските войски няма да спечелят нищо в случай, че взривят
Коментари Харесай

Експерт с изненадваща прогноза за развитието на войната

Руските войски няма да завоюват нищо при положение, че взривят Каховската водноелектрическа централа. Напротив, ще изгубят и още преди да са погледнали обратно, ще видят частите на въоръжените сили на Украйна на административната граница с краткотрайно окупирания Крим. 

Тези изненадващи прогнози прави Александър Коваленко, военно-политически наблюдаващ от групата „ Информационна опозиция “, представен от УНИАН.

" Руснаците разгласиха в разнообразни източници видеозапис на взривяването на моста на Каховската водноелектрическа централа по време на бягството си. Защо направиха това? За да покажат какъв брой се опасяват от напредването на въоръжените сили на Украйна... или че биха могли да взривят и самия язовир. Много евентуално е точно последното да е било приоритет тях, а не толкоз документирането по какъв начин унищожават общинска благосъстоятелност, която ние ще възстановим с техни пари от репарации “, споделя Александър Коваленко.

Поразяването на Каховската водноелектрическа централа и какви могат да бъдат следствията за Руската федерация е въпрос, който евентуално има отговор. Но специалистът акцентира, че взривяването на мост и взривяването на язовир са две разнообразни нещ.
 „ За да разрушите язовир, ви е нужен общ заряд от порядъка на 0,3-0,5 килотона или даже повече, което е сравнимо с тактическо нуклеарно оръжие ", изяснява специалистът.

Говорейки за следствията от сходно деяние,  Коваленко означи:

„ Основното наводняване ще се случи навръх левия бряг и то в частта, където нашествениците в този момент истерично оборудват отбранителните линии - първата, втората, третата... Може би нервността скоро да обхване и четвъртата. И в случай че те създадат това, тогава 15-20 бронетранспортьора сполучливо ще гr отнесат към хоризонта, до момента в който въоръжените сили на Украйна към момента ще могат да стигнат до левия бряг, разширявайки плацдарма директно по линията от Скадовск до Нижни Сирогози- Михайловка-Токмак “, счита наблюдаващият.

Според него това заплашва Руската федерация да загуби за малко време цяла Южна Украйна.

" А това от своя страна е действителната загуба на целия юг в кратковременен проект. Какви са загубите на руснаците в окупираните територии в кратковременен проект, всички знаем доста добре. Без да имат време даже да погледнат обратно, те към този момент ще видят подразделения на въоръжените сили на Украйна на административната граница с Крим. Но тук въпросът не е дали те ще го създадат или не, а дали схващат какви последици ще има това за тях? " заключава  специалистът.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР