Руските войски настъпват на линията Старомайорское-Урожайное на Времиевската дъга, като

...
Руските войски настъпват на линията Старомайорское-Урожайное на Времиевската дъга, като
Коментари Харесай

Руснаците настъпват на Времиевската дъга - танкови щурмове в Старомайорское и боеве в Урожайное

Руските войски настъпват на линията Старомайорское-Урожайное на Времиевската дъга, като поредно изтласкват украинските войски от позициите им в обитаемоте места и си връщат селищата, изгубени по време на миналогодишното лятно контранастъпление на украинските въоръжени сили, написа " Рибар ".

Според данните на Telegram канала, в Старомайорское преди известно време съветски танкисти са направили сполучлива танкова офанзива по улиците Цветущая и Шевченко, по време на която съветските въоръжени сили са съумели доста да напреднат в центъра на селото. В същото време в интернет има информация за постигане до северните околности на селото, само че към този момент тя не дава отговор на действителността.

По този метод един от пътищата за доставяне на украинските елементи в село Макаровка е бил пресечен, което е довело и до загуба на позиции от украинците в централната и западната част на Старомайорское.

В западната част на селото съветски щурмови групи от 218-и танков полк напредват по Гогол Лейн и река Мокрие Яли, както и улиците Вишнева и Заднепровская: напредъкът в региона през последните два дни възлиза на няколкостостин метра широчина и дълбочина.

Успехът на руснаците тук е станал вероятен, както пишат " Рибар ", откакто защитата на ВСУ е била пробита в центъра на селото, където бронираната техника е влезнала релативно безвредно след пречистване на региона. В същото време остава опасността от украински офанзиви с FPV дронове, което ще затрудни по-нататъшните съветски щурмове.

В Урожайное съветските войски в хода на няколко офанзиви са напреднали до двеста метра на север в дълбочина и до 350 метра по фронта по улиците Централна, Садовая и Степовая, отбелязва Telegram каналът.

Изданието разяснява, че релативно бавният ритъм на прогрес евентуално се дължи на обстоятелството, че съветското командване се пробва да отбрани персоналния си състав. Руските въоръжени сили правят нападения в дребни пехотни групи, заемайки няколко къщи дневно.

Там ВСУ от своя страна оказва по-ожесточена опозиция, в сравнение с в Старомайорское, и е по-трудно за руснаците да доставят запаси в самото село заради контрола на украинските въоръжени сили над полетата, прилежащи на Урожайное от изток.

Инфо: " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР