Руските войници са толкова зле екипирани, че прибягват до кражби

...
Руските войници са толкова зле екипирани, че прибягват до кражби
Коментари Харесай

Съпруга на руски войник със зловещ разказ: Нямат топли дрехи и боеприпаси, дават им само чували за трупове…

Руските бойци са толкоз зле екипирани, че прибягват до обири на облекла, раници и самобръсначки между тях. Това споделя брачната половинка на военнослужещ пред радио “Свобода ”.

Жената, разпозната като Татяна, описа на рускоезичния клон на медията за тежките условия, с които се сблъскват съветските бойци, когато са изпратени в Украйна.

Тя описа, че брачният партньор ѝ, Сергей, се е включил към съветската войска през юли, с цел да обезпечи прехраната на фамилията си. Привлечен от относително доходните заплати, които Кремъл вкара, с цел да подтиква набирането на фрагменти.

Но неналичието на главно съоръжение е била явна още при идването му на фронтовата линия, сподели Татяна.

“Когато ги изкараха на първата им задача, те нямаха даже лопати. Просто ги захвърлиха на едно празно поле и това беше всичко ”, сподели тя. “Те не получават нищо там, нито ръкавици, нито топло долни дрехи, нито муниции ”, добави тя. “Дори не им дадоха лопати. Но пък им дадоха чували за трупове. ”

Тя сподели, че на Сергей му се постанова да харчи забележителна част от месечния си приход, към три пъти по-голям от този, който печели като граждански, за облекла и съществени консумативи.

От обезсърчение бойците “грабят от личните си хора ”, споделя Татяна пред изданието.

“На един от бойците му откраднали топлите ръкавици, до момента в който отивал към строя ”, сподели тя. “Друг изгубил раницата си с нов, топъл костюм, когато бил на задача. Той се върнал от бойните дейности жив, само че раницата билаизчезнала. Пита къде е, а те му споделят, че е изгоряла ”.

Тя сподели, че на брачна половинка ѝ също са откраднали всичко. И че е чувала за други, на които са откраднали телефоните и парите във влаковете, до момента в който са били на път за поделенията си.

“Някои от тях към момента нямат никакъв метод да се свържат ” с който и да било, сподели тя и добави: “Човек би си помислил, че всички ще са дружно, а след това се случва това. Те крадат от своите. Как може да е по този начин? ”

Руската войска от дълго време страда от проблеми с логистиката и корупция.

Като съгласно отчети мобилизираните бойци и новобранците идват на фронтовата линия и откриват, че не разполагат с главно съоръжение.

 

Русия претърпя огромни загуби в Украйна, което я накара да усили заплащането на новобранците. Да запише други като реализатори. И да активизира хиляди цивилни предходната година. Което накара хиляди мъже да избягат от страната, страхувайки се от постъпване на работа.

В предишното съпругите и членовете на фамилиите на военнослужещите са се опитвали да покачат осведомеността за изискванията, с които се сблъскват бойците на фронтовата линия.

През последните седмици група съпруги на военнослужещи проведоха митинги в Москва.

Призовавайки военните да изместят бойците от бойните дейности на фронта или да ги демобилизират, оповестява организация Франс прес.

В отчетите се споделя, че някои новобранци са принудени да служат след приключването на контракта им. А други условия на контракта, който подписват с съветската войска, като възнаграждение, постоянно се нарушават.
Но Татяна сподели, че доста съпруги се тормозят да приказват, вярвайки, че съпрузите им могат да станат обект на наказване от личната си страна.

  “Те споделят, че в случай че постъпят недоволства, личните им командири ще ги гръмнат и ще ги запишат като военни загуби. ”

Изтоник –

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР