Руските военновъздушни сили съобщават, че са унищожили ракетен арсенал в

...
Руските военновъздушни сили съобщават, че са унищожили ракетен арсенал в
Коментари Харесай

Русия е използвала свръхзвукови ракети „Кинжал“ за първи път в Украйна

Руските военновъздушни сили оповестяват, че са унищожили ракетен боеприпас в украинската Ивано-Франкивска област с хиперзвукова ракета. Ракетата „ Кинжал” е поразила и унищожила под земята склад за муниции в Делятин в Югозападна Украйна през вчерашния ден, заяви през днешния ден представителят на съветското министерство на защитата военачалник Игор Конашенков. Информацията не може да бъде доказана, само че в случай че е вярна, това ще е първият случай от началото на войната, в който Русия оповестява за потреблението на новата си балистична ракета „ въздух-земя”. Това ще бъде и първото бойно потребление на ракетата, обявиха от министерството.

Ракетите „ Кинжал” се изстрелват от изтребители МиГ-31 и съгласно Русия могат да поразяват цели на разстояние до 2 000 км. Хиперзвуковите ракети надвишават няколко пъти скоростта на звука и летят със скорост над 6000 километра в час.

Миналата година Русия съобщи, че е изстреляла сполучливо хиперзвукова ракета от фрегата в Бяло море край северозападния си бряг

Заедно с Русия, Китай, Съединени американски щати и минимум пет други страни работят върху технологията за хиперзвукови ракети, напомня BBC.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР