Руските военни в Сирия съобщиха в четвъртък за 15 случая

...
Руските военни в Сирия съобщиха в четвъртък за 15 случая
Коментари Харесай

Повече от 20 нарушения видя Русия над Сирия

Руските военни в Сирия оповестиха в четвъртък за 15 случая на нарушавания от страна на Западната интернационална коалиция на протоколите за деконфликт, свързани с полетите на дронове.

" От страна на по този начин наречената " Международна антитерористична коалиция ", ръководена от Съединените щати, дневно са регистрирани 15 случая на нарушавания на протоколите за деконфликт от 9 декември 2019 година, свързани с полети на безпилотни летателни апарати, които не са в съгласие с съветската страна ", сподели заместник-началникът на Руския център за помиряване на враждуващите страни в ДАБ Олег Гуринов, представен от " Интерфакс ".

Освен това, съгласно него, " в региона на Ал-Танф, през който минават интернационалните въздушни направления, са регистрирани осем нарушавания на сирийското въздушно пространство от три двойки изтребители F-16, една двойка изтребители Rafal и една двойка изтребители Typhoon на " обединението ".
 Русия се оплака от 24 нови нарушавания в небето над Сирия
Русия се оплака от 24 нови нарушавания в небето над Сирия

Въздушното пространство е било нарушено от изтребители и дронове

" Съединени американски щати не престават да дезинформират международната общественост за безконфликтни и противозаконни полети на техни безпилотни летателни апарати в сирийското въздушно пространство, обвинявайки съветската страна в " рискови сближения ", акцентира Гуринов. Нещо повече, всички рискови обстановки в сирийското небе са предизвикани точно от съдружната авиация. " летящи в нарушаване на протоколите за деконфликт и в нарушаване на сирийското въздушно пространство. "

Припомняме, че в сряда Съединени американски щати оповестиха, че съветски изтребител е прелетял на няколко метра от американски дрон над Сирия и е изстрелял ракети против него, като му е нанесъл повреди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР