Руските военни специалисти - вирусолози и лекари пристигат в страдащата

...
Руските военни специалисти - вирусолози и лекари пристигат в страдащата
Коментари Харесай

Първите военно-транспортни самолети Ил-76 вече се приземиха в Италия

Руските военни експерти - вирусолози и лекари идват в страдащата от зараза страна за оказване помощ в битката с ковид.

Доставени са комплекси за аерозолна отбрана и осъществяване на дезинфекционни мероприятия, съоръжение за диагностика и други материали.

На земята съветските медици посрещна високопоставена делегация отпред с министъра на външните работи Луиджи Ди Майо.

Той благодари на генерал-майор Сергей Кикотя, началник на делегацията на Министерството на защитата на Руската федерация, като увери, че Италия „ постоянно ще бъде признателна “ на Русия „ за дружбата и проявената взаимност ".

Срещата се състоя в авиобазата на италианските Военновъздушни сили „ Практик де Маре “ до Рим, където кацнаха съветските самолети. Началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Италия Енцо Вичерели благодари на Русия: „ Искам да изкажа голямо задоволство и признателност от името на италианския народ за съветската помощ в подобен сложен миг за нас. Благодаря ви за огромното количество материали и експерти, които идват от Русия, с цел да ни оказват помощ “, съобщи военноначалникът на щаба на италианските въоръжени сили.

Общо от авиобаза „ Чкаловски “ в Подмосковието за Италия се насочат девет самолета на военно-транспортната авиация на Върховен касационен съд на Русия.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР