Руските военни са установили контрол над базата на въоръжените сили

...
Руските военни са установили контрол над базата на въоръжените сили
Коментари Харесай

Руската армия пое контрола над базата на украинските военни в Херсонска област

Руските военни са открили надзор над базата на въоръжените сили на Украйна в Херсонска област, заяви съветското министерство на защитата.

„ Руски военнослужещи поеха контрола над военната база на въоръжените сили на Украйна покрай село Раденск, Херсонска област. Украинските военни бързо напуснаха позициите си, като напуснаха базата с съоръжение, оръжие и муниции “, се споделя в известието, представено от ТАСС.

От ведомството пуснаха видео от базата. Сред откритите титли са танкове Т-64 и Т-80, бронетранспортьори, бойни машини на пехотата, коли Урал, склад за муниции, в това число мини, противотанкови управляеми ракети, минохвъргачки и снаряди за танкове, реактивни снаряди за залпове, фугасни снаряди. Общо са открити повече от 4,5 хиляди тона муниции.

Предполага се, че на това място са се обучавали разнообразни елементи: морски пехотинци, сапьори, сигналисти, танкисти и артилеристи.

„ В базата могат да бъдат настанени към 4 хиляди бойци. В момента съветските сапьори не престават да обследват територията за премахване на заплахата от мини. Оборудването и въоръжението след инспекция ще бъдат изпратени в специфична складова база “, споделиха от министерството.

По-рано Министерството на защитата заяви, че офанзивата на съветските войски продължава заради нежеланието на украинската страна да повлияе на националистите и да продължи действието на филантропичния кулоар.

Групата войски на ЛНР продължи настъплението, пое контрола над обитаемоте места Голиково, Невское и Катериновка. Въоръжените сили на ДНР поеха контрола над обитаемоте места Зачатовка, Хлебодаровка, Новотатаровка, Спокойно и Мирное. Напредъкът беше седем километра.

Преди това съветското министерство на защитата разгласи режим на тишина за излизане на цивилни от Мариупол и Волноваха от 10.00 ч. московско време.

ВИДЕО: https://vk.com/video-133441491_456249922

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР