Руските военни са използвали оръжие с цел да поразят украинския

...
Руските военни са използвали оръжие с цел да поразят украинския
Коментари Харесай

Русия обстрелва катера Бердянск в неутрални води

Руските военни са употребявали оръжие за да поразят украинския артилерийски катер „ Бердянск “ в неутрални води. Това демонстрират разбори на интернационалната проверяващата група Belingcat, основани на източници с отворен достъп.
На 25-ти ноември Русия задържа три украински кораба край Крим, дружно с моряците на техния ръб.

Руски представители към този момент потвърдиха, че техен транспортен съд е разкрил огън против въпросния катер. Те показаха координати, съгласно които корабът е навлизал в съветски териториални води.

От проверяващата организация са употребявали координатите, препоръчани от съветската страна. От там са открили, че съгласно тях украинският катер в последна сметка е бил в интернационалните води.

„ Данните, които съветската страна показа, в случай че са правилни, демонстрират, че при обстрела „ Бердянск “ се е намирал на 22.72 км. от крайбрежието на Крим. Това е на 5000 метра от водите, които Русия смята, че й принадлежат “, се споделя в изказване на групата.

Използвани са били и данните от радиокомуникацията на съветските военни, оповестени от Службата за сигурност на Украйна.

Според изследването на тези данни и разнообразни видео материали, украинските кораби фактически са навлизали в съветски териториални води.

Украйна обаче напомня съглашение с Русия, съгласно което Азовско море е вътрешно и за двете страни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР