Руските военни разполагат с доказателства, че Киев подготвя провокации във

...
Руските военни разполагат с доказателства, че Киев подготвя провокации във
Коментари Харесай

Киев и Москва с взаимни обвинения за провокации

Руските военни разполагат с доказателства, че Киев приготвя провокации във Великденската нощ с многочислени жертви измежду цивилните, съобщи генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на Руския център за ръководство на националната защита, представен от РИА Новости.

Според организацията в 5 области на Украйна - Запорожка, Николаевска, Одеска, Сумска и Харковска, украински националистически групи възнамеряват да обстрелват православни храмове с тежки оръжия и по-късно да обвинят съветските военни в кланета на цивилни. Киев приготвя тези провокации с поддръжката на някои западни страни, твърди Кремъл.

Същевременно обаче за същото оповестиха от Центъра за противопоставяне на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и защита на Украйна. С тази разлика, че съгласно украинското военно министерство провокациите се приготвят точно от Русия и се цели за тях да бъдат упрекнати украинските военни сили.

Москва популяризира информация, че сякаш от националистическите батальони на Украйна са образувани над 70 мобилни групи с високопроходими коли и микробуси, оборудвани с минохвъргачки, които ще обстрелват православните храмове на Великден, оповестиха от Министерството на защитата на Украйна. Украинските управляващи приканват популацията да бъде доста деликатно.
ТЕМА преди 3 часа 279 преди 4 часа 683 преди 5 часа 727
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР