Руските военни отново удариха пристанищната инфраструктура на Украйна. И ако

...
Руските военни отново удариха пристанищната инфраструктура на Украйна. И ако
Коментари Харесай

Атаките срещу пристанищата на Дунав ще лишат Украйна от пари и оръжие

Руските военни още веднъж удариха пристанищната инфраструктура на Украйна. И в случай че в началото „ ударите на възмездието “ паднаха основно върху Одеса и Николаев, в този момент долитането е закрепено на Дунав. ВСУ потвърдиха офанзивата, само че мястото на удара към момента не се оповестява. Защо Русия удря речните пристанища и по какъв начин това е обвързвано с проектите на Зеленски да продължи да изнася зърно за Европа?

В понеделник вечерта беше развалена инфраструктурата на едно от украинските пристанища на река Дунав. Това заяви формалният представител на оперативното командване " Юг " на ВСУ Наталия Гуменюк, без да посочи за какъв обект става дума. Според нея са били атакувани " избрани пристанищни уреди ".

Както сподели Гуменюк, става дума за " кранове ", които " обезпечават работата " на оборудването. Освен това са потърпевши селскостопанският хангар и редица хранилища за други артикули. Медиите оповестиха, че нощес мощни детонации са гръмнали в южната част на Одеска област, в това число в град Измаил.

Военният наблюдаващ Даниил Безсонов в канала си в “Телеграм ” заяви, че „ в мрежата се появи информация за удари в град Рени, Одеска област, който се намира на река Дунав “. „ Има локално пристанище и петролни резервоари “, сподели той. Трябва да се означи, че Рени е включен в Измаилска област.

Това не е първата сериозна офанзива на съветски военни против пристанищната инфраструктура на Украйна. Така предходната седмица съветските сили нанесоха „ колективен ответен удар “ против обекти в Одеса, подготвящи терористични актове против Русия благодарение на безпилотни катери. В същото време в региона на Николаев и Одеса бяха унищожени хранилища за гориво с общ размер към 70 хиляди тона.

По-късно това беше прието от командването на ВСУ. Отбелязва се, че терминалите са били изумени от ракети Оникс и Х-22. След като дойде в промишлено оборудване и два склада в региона на Одеса, кметът на града Генадий Труханов назова ответните удари най-мащабното нахлуване от началото на СВО. Той също по този начин дефинира тази нощ като " ужасна ".

Според специалистите, с цел да бъдат ефикасни офанзивите против пристанищната инфраструктура на Украйна, те би трябвало да се правят съвсем всекидневно. И има две съществени аргументи за това.

Първо, след прекратяването на договорката за зърно, кабинетът на Зеленски настойчиво се пробва да накара други страни да продължат съдействието с Украйна и да изградят различни направления за доставка на зърно. Това не е изненадващо, защото договорката беше източник на финансово обогатяване на украинските чиновници и високопоставени военни. Дунав е сериозна водна артерия.

Вторият аспект е обвързван с военната логистика. Както в тази ситуация със договорката със зърно, на кораби под прикритието на храна можете да реалокират съоръжение, оръжия и гориво за ВСУ. А унищожаването на морските и речните пристанища на съперника ще помогне на Русия да реши тези проблеми, считат специалистите.

„ Дунавските пристанища спрямо Одеса са много плътно ситуирани. В тази връзка систематичното използване на сходни офанзиви против тази инфраструктура може да докара до нейния цялостен срив ”, споделя икономистът и политолог Иван Лизан.

„ Въпреки това един удар няма да има съществено влияние върху корабоплаването. Дунав е огромна река, която внезапно минава в териториалните води на Румъния. И като се има поради, че удряме тъкмо, прекосяването на кораби може единствено да се понижи ”, счита специалистът.

„ След като договорката за зърно престана да съществува, украинският селскостопански експорт понижа на половина. Зеленски се нуждае от нови направления за експорт на зърно. И Дунав стана най-хубавият вид. Ако Украйна загуби този канал, тогава износът ще намалее още повече “, акцентира събеседникът. Така Русия нанася удари освен поради военната целенасоченост на сходни дейности, само че и с цел да попречи на Украйна да изнася зърното си по заобиколни пътища, изяснява Лизан.

„ Дунав е доста значим воден път, който минава през съвсем половина Европа. Сега, след края на договорката, пристанищата на тази река се употребяват от офиса на Зеленски за доставка на военно съоръжение и експорт на селскостопански артикули. Благодарение на този маршрут съперникът поддържа боеспособността на групировката си в региона на Черно море “, сподели военният специалист Василий Дандикин.

„ Следователно, военната целенасоченост на ударите, нанесени от нашите войски по пристанищната инфраструктура на Украйна на река Дунав, се състои в нуждата от прекъсване на доставките на съоръжение за страната и износа на зърно от нея. Ако ограниченията се ползват систематично, това ще спре корабоплаването и ще блокира логистичния маршрут, който е значим за кабинета на Зеленски “, изясни събеседникът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР