Руските военни, които са изстреляли ракетите по търговския център в

...
Руските военни, които са изстреляли ракетите по търговския център в
Коментари Харесай

Кой е виновен за атаката срещу търговския център в Кременчуг?

Руските военни, които са изстреляли ракетите по комерсиалния център в Кременчук от стратегически бомбардировачи Ту-22М3, служат в 52-ри гвардейски тежък бомбардировъчен авиационен полк. Тази военна част 33310 е основана в селището Шайковка в Калужска област в Руската федерация.

Това разкрива следствие на InformNapalm.

Този тежък бомбардировъчен авиационен полк е въоръжен със същите Ту-22М3, които нападнаха комерсиалния център с ракети Х-22.

Понастоящем 52-ри въздушен полк се командва от полковник Олег Тимошин, който се явява директно виновен за военните закононарушения, в това число за обстрела на Кременчук и цивилните жертви. Командир на авиационния отряд на военна част 33310 е майор Алексий Иваненко.

На 27-и юни комерсиалният център в Кременчук, Полтавска област, бе изцяло опустошен вследствие на ракетна офанзива от страна на съветските въоръжени сили. В момента на бомбардировката в мола е имало над 1000 души. До момента откритите жертви са 18, има и десетки ранени.

Спасителите към момента работят на мястото на случая. Друга съветска ракета удари градския стадион.

Според командването на военновъздушните сили на Украйна ракетите са изстреляни от Русия от бомбардировачи Ту-22М3 с огромен обхват на деяние. Самолетите са изхвърчали от летище Шайковка, а изстрелването е от региона на Курск.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира офанзивата против мола в Кременчук като " един от най-дръзките терористични актове в европейската история ".

Руската позиция:

Руските военно-въздушни сили нанесоха удар с високоточни ракети в Кременчук по " хангари с оръжие и муниции, постъпили от Съединени американски щати и европейските страни ". Хангтарите са се намирали в региона на Кременчугския цех за пътни машини, споделиха на конференция от министерството на защитата на Русия.

Детонацията от взривяването на боеприпасите е провокирала пожар, в разоположен наоколо нефункциониращ търговски център, настояват още от съветската страна.



Световните водачи остро осъдиха нападението

Участниците в срещата на върха на Г-7 остро осъдиха ракетния удар и заплашиха Русия с последици. " Произволните набези против почтени цивилни жители са военни закононарушения. Руският президент Путин и виновните за това лица ще би трябвало да понесат отговорност ", се споделя в изказване на участниците в срещата на върха. Според губернатора на Полтавска област Дмитрий Лунин броят на жертвите е повишен до минимум 18, а най-малко 60 души са ранени. Според украинския президент Володимир Зеленски сега на ракетния удар в комерсиалния център са се намирали повече от 1000 души.

Американският президент Джо Байдън дефинира нападението като грубо и увери: " Солидарни сме с украинския народ ". В Туитър президентът на Съединени американски щати написа още: " Както беше демонстрирано на срещата на върха на Г-7, Съединени американски щати, дружно с нашите съдружници и сътрудници, ще продължат да държат Русия виновна за сходни зверства и да поддържат защитата на Украйна ".

Френският президент Еманюел Макрон също изрази шока си и назова нападението " безспорен смут ". Руският народ би трябвало да види истината, написа Макрон в Туитър.

" Жестоко и варварско "

Британският министър-председател Борис Джонсън дефинира дейностите на съветския президент Владимир Путин като " безпределно жестоки и безчовечен ". С това Путин единствено затвърди решимостта на Англия и останалите страни от Г-7 да поддържат Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ", съобщи още Джонсън.

Кременчук се намира на към 250 километра югоизточно от столицата Киев. Досега регионът беше пощаден от боевете. Там се намира най-голямата петролна рафинерия в страната.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР