Руските власти засилиха натиска си срещу несъгласието преди парламентарните избори,

...
Руските власти засилиха натиска си срещу несъгласието преди парламентарните избори,
Коментари Харесай

Русия притиска опозицията, свали съратник на Навални от самолет

Руските управляващи ускориха натиска си против несъгласието преди парламентарните избори , арестувайки един опозиционен деятел и нахлувайки в домовете на няколко други, оповестява АП.

Андрей Пивоваров , ръководителят на придвижването " Отворена Русия ", което се саморазпусна предходната седмица, бе свален от аероплан на летището в Санкт Петербург късно в понеделник за да бъде откаран в Краснодар в южната част на Русия във вторник като част от престъпно следствие против него.

Също във вторник полицията нахлу в дом на опозиционния политик Дмитрий Гудков , някогашен народен представител, който се опита да се кандидатира за Народното събрание през септември. Поне на двама от сътрудниците му също са претърсени домовете.
 В Русия не разрешиха на последователи на Навални да стават депутати
В Русия не разрешиха на последователи на Навални да стават депутати

Забраната към този момент ще важи в продължение на пет години

Ходовете са част от многостранна принуда против опозицията , която се преглежда като част от напъните на управляващите да не разрешат на опозиционните групи да насочат предизвикателство към главната подкрепяна от Кремъл партия " Единна Русия " на парламентарните избори през септември.

Миналата седмица Пивоваров разгласи, че " Отворена Русия " се разпуска, с цел да отбрани членовете си от гонене , откакто управляващите я дефинираха като " нежелана ".

Правителството към този момент е сложило отвън закона над 30 групи , употребявайки закон от 2015 година, който е трансформирал участието в " нежелани " организации в закононарушение. Друг законопроект, който в този момент си проправя път през Народното събрание, стяга наказването за техните членове.

" Отворена Русия " бе финансирана от магната Михаил Ходорковски, който се реалокира в Лондон , откакто прекара 10 години в пандиза в Русия по обвинявания, обсъждани като политическо възмездие за оборване на ръководството на президента Владимир Путин.
 Навални разгласи от пандиза, че Русия стартира три нови следствия против него
Навални разгласи от пандиза, че Русия стартира три нови следствия против него

За учредяване на организация, в нарушаване на правата на индивида, засегнатост на арбитър и обири от фондацията му ФБК

През март полицията за малко задържа към 200 участници във конгрес на членове на общински препоръки, за чиято организация оказа помощ " Отворена Русия ".

Най-решителният политически зложелател на Путин, Алексей Навални , бе задържан през януари след завръщането му от Германия, където прекара 5 месеца, възстановявайки се от отравяне с нервно вещество, за което упреква Кремъл - обвинявания, които съветските управляващи отхвърлят.

През февруари той получи присъда от 2 1/2 години затвор за нарушение на условна присъда, произлизаща от присъда за заграбване от 2014 година, която той жигосах като политическа.

Докато Навални е в пандиза , прокурорите желаеха от московски съд да дефинира неговата Фондация за битка с корупцията и неговата мрежа от районни служби като екстремистки групи . Успоредно с това, законопроект, утвърден от долната камара на съветския парламент, не разрешава на членовете, донорите и поддръжниците на екстремистки групи да се кандидатират за обществена служба - мярка, която ще попречи на сътрудниците на Навални да се кандидатират за Народното събрание през септември.
 Сасоли приканва Европейски Съюз за строги глобите против Москва
Сасоли приканва Европейски Съюз за строги глобите против Москва

Европа би трябвало да се заеме с поддръжка на Неправителствени организации, гражданското общество и дисиденти в Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР