Руските власти съобщиха за многобройни въздушни атаки срещу руската гранична

...
Руските власти съобщиха за многобройни въздушни атаки срещу руската гранична
Коментари Харесай

Пожар в руска рафинерия след атаки с дронове

Руските управляващи оповестиха за многочислени въздушни офанзиви против съветската гранична Белгородска област. Според губернатора на региона Вячеслав Гладковса убити двама души и са ранени минимум седем.
При нощна офанзива с дрон против региона на Самара, на 1000 км от границата с Украйна, е избухнал пожар в огромна петролна рафинерия - последният от поредицата удари против съветски рафинерии, снабдяващи с горива армията на Русия, заяви БГНЕС.

Гладков написа в обществените мрежи, че два региона в неговия район, както и едноименната районна столица, са били ударени от дронове и въздушни офанзиви.
„ В резултат на въздушно нахлуване на украинските въоръжени сили над Белгород, три балкона се срутиха в жилищна постройка. Един от тези жилища беше населяван от фамилна двойка. За огромна тъга мъжът умря от раните си на място. “ - посочи губернаторт на фона на непрестанните съветски офанзиви против жилищни региони на украински градове, които взеха десетки жертви през последните дни.

По думите му, още един човек е бил погубен при нахлуване с дрон против квартали отвън града. Преди това бе обявено за един умрял гражданин, без да се прецизират ранените.

В региона на град Самара, на 1000 километра от фронтовите линии, локалният губернатор заяви за " няколко офанзиви с дронове " против локални петролни рафинерии. Една от тях е предизвикала пожар в рафинерията в Куйбишев, сподели губернаторът Дмитрий Азаров, отбелязвайки, че няма жертви. Рафинерията, ръководена от съветския петролен колос " Роснефт ", е една от най-големите в района с индустриален потенциал от 7 млн. тона годишно, както написа в формалния й уеб страница. Азаров твърди, че офанзива против друга рафинерия в района Новокуйбишевск е отблъсната, " без да се повреди софтуерното съоръжение “.

Атаките идват 24 часа, откакто Русия предприе една от най-масираните си въздушни офанзиви против Украйна, удряйки десетки украински енергийни обекти и оставяйки над милион поданици без ток. Военновъздушни сили на Украйна оповестиха, че са свалили 31 от 34 съветски дрона през нощта, до момента в който съветското министерство на защитата съобщи, че е прихванало 12 украински дрона, изстреляни против 4 съветски области.

Украйна, която е изправена пред съветска атака от повече от две години, ускори офанзивите си в Русия през последните седмици, ориентирани по-специално към енергийни обекти. Пред последните дни Русия също предприе бараж от офанзиви против енергийния бранш на Украйна и столицата Киев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР