Руските власти разследват опозиционера Алексей Навални по обвинение в екстремизъм

...
Руските власти разследват опозиционера Алексей Навални по обвинение в екстремизъм
Коментари Харесай

Русия разследва Навални за призиви за насилствено сваляне на правителството

Руските управляващи проверяват опозиционера Алексей Навални по обвиняване в екстремизъм поради негово изявление при започване на тази година, в което той призовал за принудително събаряне на държавното управление, оповестиха през днешния ден съветски държавни медии, представени от ДПА.

Разследващите считат, че в изявление от 27 април по радиостанция "Ехото на Москва " Навални е отправил директна опасност към съветския парламентарен ред, заяви държавната организация ТАСС, цитирайки неназован източник в правоприлагащите органи.

По време на изявлението Навални упрекна държавното управление, че не прави задоволително за хората с ниски приходи, изключително за тези без никакви публично регистрирани приходи. Навални сподели тогава, че "ако те желаят да оставят 60 млн. души гладни, то такова държавно управление би трябвало незабавно да бъде свалено, може би даже и с насилствени средства ", съгласно стенографски запис за уеб страницата на радиото. Обвинение в екстремизъм се санкционира в Русия с до 5 година затвор. Навални сподели през днешния ден, че обвиняването е било скалъпено, с цел да се откаже той да се върне в Русия.

Навални, на 44 година, бе изведен от съветска болница и отведен с немски аероплан в Берлин през август, откакто на връщане от предизборна обиколка из Сибир в самолета ненадейно му призляло и примрял. Анализи в лаборатории в Германия, Франция и Швеция установяваха, че той е бил токсичен с съветското химическо оръжие Новичок.
"Путин, който се е затворил в бункера си, не желае аз да се върна в Русия, откакто се възстановя. Затова, като се изключи че заплашва да ме прати в пандиза за измяна на родината, той е решил да включи и престъпно дело против мене за екстремизъм ", сподели опозиционерът през днешния ден, представен от ДПА.

Междувременно Следственият комитет на Русия опроверга през днешния ден информацията в медиите за извършващо се следствие по отношение на изявления на блогъра Навални по "Ехото на Москва ". Говорителката на комитета Светлана Петренко, представена от ТАСС, сподели, че тази информация, публикувана от медиите, "не подхожда на действителността ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР