Руските власти предоставиха на САЩ сметка за почти 660 хиляди

...
Руските власти предоставиха на САЩ сметка за почти 660 хиляди
Коментари Харесай

Хуманитарни противогази и кухненски ръкавици. С какво Русия помогна на САЩ

Руските управляващи предоставиха на Съединени американски щати сметка за съвсем 660 хиляди $ за здравното съоръжение и защитни средства, доставени на 1 април като филантропична помощ. Според американските експерти част от доставката се оказала безполезна, разкрива съветската редакция на БиБиСи.

За това, че американската страна се е съгласила да заплати половината доставка, направена при започване на предишния месец, стана ясно незабавно откакто транспортният аероплан Ан-124 " Руслан " от Въздушно-космическите сили на Русия кацна на нюйоркското летище Кенеди.

Преди това в Кремъл споделяха, че става дума за " помощ от филантропичен темперамент ", а Доналд Тръмп обществено приветства съветската самодейност. " Това беше доста прелестен жест от страна на президента Путин, и можех да кажа: " Не, благодаря ", или можех да кажа: " Благодаря ", само че това беше огромен аероплан с здравна екипировка от доста високо качество, и аз споделих: " Ще приема това ", съобщи президентът на Съединени американски щати, отговаряйки на въпросите на публицистите на 2 април.

По думите на представителя на Кремъл и прессекретар на президента Путин Дмитрий Песков, сделката за изпращането на филантропичния товар е била направена по време на телефонен диалог сред водачите на двете страни. " На фона на тежката епидемиологична обстановка в Америка беше препоръчана помощ под формата на здравна техника и защитни средства ", акцентира той. Че част от " филантропичната помощ " ще бъде платена, Песков не загатна.

Още на идващия ден формалният представител на държавния департамент Морган Ортаус в Туитър съобщи, че " Съединени американски щати са се съгласили да получат от Русия нужното здравно съоръжение, в това число апарати за вентилация на белите дробове и средства за лична отбрана ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР