Руските власти наградиха тийнейджъри, помогнали за спасяването на стотици хора

...
Руските власти наградиха тийнейджъри, помогнали за спасяването на стотици хора
Коментари Харесай

Хората бяха в капан: Руските власти наградиха тийнейджъри, спасили стотици от клането

Руските управляващи наградиха младежи, помогнали за спасяването на стотици хора в нападнатия от терористи комплекс " Крокус Сити Хол ", предава бТВ.

15-годишният Ислам Халилов и 14-годишният Артьом Донской работят в дрешника на концертната зала " Крокус ". Доброто познаване на постройката им оказва помощ във съдбовната вечер, когато резервират хладнокръвие.

" Всички крещяха и бягаха към служебното помещение, където обаче се оказаха в капан. Ние им показахме вярната посока и успяхме да отворим спешния излаз. Постарахме се да се уверим, че не сме оставили никого там. Затова излязохме последни ", разяснява Артьом Донской - възпитаник, работил в концертната зала.

Четиримата таджикски жители, против които бяха повдигнати обвинявания в тероризъм, бяха вкарани в съда с забележими следи от побой. Според следствието двама от тях са се признали за отговорни.

Москва замеси управляващите в Киев в атентата. В пропагандните канали се популяризират документи на хора, за които се твърди, че са помагали на нападателите.

" Руските специфични служби очевидно го вършат, тъй като се пробват да ни дискредитират. През 2022 година бях в Донецк и те стреляха по мен, тъй като се застъпих за юноша, който те преследваха. Сигурно от този момент имат документа ми ", споделя Микола Малуха, съветски блогър, живеещ в Украйна.

Властите подредиха инспекция след свидетелствата за блокирани спешни изходи и неработеща пожарна система. Не е ясно и какво става с останалите 7 задържани.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР