Руските въздушно-космически сили унищожиха склад за боеприпаси, тренировъчен лагер и

...
Руските въздушно-космически сили унищожиха склад за боеприпаси, тренировъчен лагер и
Коментари Харесай

Русия удари военен склад в Идлиб

Руските въздушно-космически сили унищожиха склад за муниции , подготвителен лагер и терористична цитадела в сирийската провинция Идлиб с три въздушни удара, сподели контраадмирал Вадим Кулит, заместник-ръководител на Руския център за помиряване на воюващите страни в Сирийската арабска република.

" Руските въздушно-космически сили направиха три въздушни удара по терористични обекти в провинция Идлиб. Унищожени бяха склад за муниции, подготвителен лагер и опорен пункт на противозаконни въоръжени формирования ", сподели контраадмиралът.

Въздушните удари са нанесени за попречване на нови въоръжени провокации от страна на терористите.

През последните 24 часа в зоната за деескалация на Идлиб бяха регистрирани три офанзиви против позициите на сирийските държавни войски от терористичната формация Джабхат ал-Нусра (Джабхат ал-Нусра (Джабхат Фатах ал-Шам) е терористична група, чиято действия са неразрешени в Русия): в провинция Алепо - един обстрел, в провинция Идлиб - един обстрел, в провинция Латакия - един обстрел.

" В провинция Идлиб един сирийски боец беше погубен вследствие на снайперски обстрел от противозаконни въоръжени групировки от региона на село Кбана по позициите на сирийските държавни сили в региона на село Джуб- ез-Зарур ", сподели контраадмиралът.
 Руската авиация нанесе удари в сирийската провинция Идлиб
Руската авиация нанесе удари в сирийската провинция Идлиб

Сирия още веднъж е сцена

Той също по този начин съобщи, че самолетите на водената от Съединени американски щати западна коалиция не престават да основават рискови обстановки в небето на Сирия, летейки в нарушаване на Протоколите за деконфликция и нарушавайки въздушното пространство на страната. " През деня " обединението " записва четири случая на нарушение на Протоколите за деконфликция от 9 декември 2019 година, свързани с полети на безпилотни летателни апарати , които не са съгласувани с съветската страна. В региона на Ал-Танф са открити 10 нарушавания регистрирани дневно от три двойки изтребители F-15, двойка изтребители F-16 и два многоцелеви безпилотни летателни апарата MQ-1C " коалиция ", сподели Кулит.

Той добави, че с сходни дейности западната коалиция продължава да основава рискови предпоставки за авиационни произшествия и повреди, а също по този начин утежнява ситуацията във въздушното пространство на Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР