Руските въздушно-космически сили нанесоха удар с високоточно оръжие по хангари

...
Руските въздушно-космически сили нанесоха удар с високоточно оръжие по хангари
Коментари Харесай

Игор Конашенков: Руските сили удариха хангари с оръжие от САЩ и ЕС в Кременчуг

Руските въздушно-космически сили нанесоха удар с високоточно оръжие по хангари с оръжия, доставени от Съединени американски щати и Европейски Съюз в град Кременчуг покрай Полтава, съобщи представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, оповестява ТАСС, представена от.

„ На 27 юни в град Кременчуг, Полтавска област, съветските въздушно-космически сили нанесоха удар с високоточно въздушно основано оръжие по хангари с оръжия и муниции, получени от Съединените щати и европейски страни, в региона на Кременчужкия цех за пътни транспортни средства “, сподели Конашенков.

В резултат на удара са били изумени оръжия и муниции от западно произвеждане, предопределени за по-нататъшно изпращане на украинските войски в Донбас. „ Взривяването на складирани муниции за западни оръжия провокира пожар в неработещ търговски център, ситуиран до завода “, добави Конашенков.

В понеделник президентът на Украйна Владимир Зеленски написа в своя канал в Telegram, че в Кременчук гори търговски център. Той твърди, че повода е ракетен пожар. На собствен ред Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации, сподели, че в обстановката с комерсиалния център има доста явни несъответствия и наподобява на провокация в Буча, прибавя ТАСС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР