Руските въоръжени сили вече са започнали пролетната си офанзива, каза

...
Руските въоръжени сили вече са започнали пролетната си офанзива, каза
Коментари Харесай

Подоляк: Русия първо да се изтегли от всички украински територии, после ще преговаряме

Руските въоръжени сили към този момент са почнали пролетната си атака, сподели Зеленски

Русия първо би трябвало да се изтегли от всички територии на Украйна, които е окупирала, преди да стартират мирни договаряния. В противоположен случай Москва просто ще завоюва време, с цел да прегрупира своите въоръжени сили, и може да възобнови военните дейности във всеки един миг. Това написа в Тwitter Михайло Подоляк, консултант по политическите въпроси на украинския президент Володимир Зеленски. Информацията предадоха „ Ройтерс ” и Българска телеграфна агенция.

Подоляк акцентира, че " с цел да бъде декриминализирана световната политика и да бъде реализирана същинска международна сигурност, войната би трябвало да приключи с победа на Украйна ".

Вчера, в изявление за Би Би Си, президентът на Украйна ВолодимирЗеленски също изключи опцията да направи каквито и да било териториални отстъпки на Русия в подмяна на мир. Украинският президент сподели, че съветските въоръжени сили към този момент са почнали пролетната си атака, като настъпват в няколко посоки.

Подоляк и Зеленски приказваха в навечерието на започващата през днешния ден Мюнхенска конференция по сигурността. Годишният конгрес се чака да бъде открит с послание на украинския президент посредством видеоконферентна връзка.

В конференцията, която ще продължи до неделя – 19 февруари, ще вземат участие към 40 държавни и държавни ръководители, измежду които президентът Румен Радев. Ще бъдат показани общо близо 100 страни.

Русия не е поканена на форума за първи път от две десетилетия./нова.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР