Руските въоръжени сили контролират Мариупол, каза руският министър на отбраната

...
Руските въоръжени сили контролират Мариупол, каза руският министър на отбраната
Коментари Харесай

Руската армия контролира Мариупол, заяви Шойгу

Руските въоръжени сили управляват Мариупол, сподели съветският министър на защитата Сергей Шойгу по време на заседание посредством видеоконферентна връзка, съобщи ТАСС.

" В освободените от националистите територии на ЛНР, ДНР и Украйна се открива кротичък живот. Включително в Мариупол, най-големият промишлен и транспортен център на Азовско море. Той е под контрола на съветската войска ", добави Шойгу.

По думите на военния министър, съветските въоръжени сили не престават да се пробват да убедят националистите, блокирани в " Азовстал ", да освободят цивилни и да предадат оръжието си.

Според Шойгу в хода на специфичната военна интервенция Москва уголемява контрола си върху териториите на Луганската и Донецката републики.

" Пристигналите на територията на Украйна оръжие и муниции от НАТО ще бъдат унищожени. Съединените щати и техните съдружници от Алианса не престават да изпращат оръжия в Украйна. Отбелязвам, че всеки превоз на Северноатлантическия алианс, дошъл на територията на страната с оръжие или материали за потребностите на украинските въоръжени сили, се смята от нас като законна цел за заличаване ", добави Сергей Шойгу.

Мощна детонация е избухнала тази заран в окупирания град Макеевка в Донецка област, заяви РИА Новости. По първична информация снаряд е поразил нефтена база, в която има складирано голямо количество гориво.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР