Руските въоръжени сили днес заявиха, че са осуетили украински опит

...
Руските въоръжени сили днес заявиха, че са осуетили украински опит
Коментари Харесай

Русия обяви, че е осуетила украински опит за създаване на предмостие на източния бряг на Днепър

Руските въоръжени сили през днешния ден обявиха, че са осуетили украински опит за основаване на предмостие на източния бряг на река Днепър и на острови наоколо, както и че през последната седмица са били убити към 500 украински бойци, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да ревизира от самостоятелни източници тази информация, оповестена от съветското министерство на защитата.

" На 9 ноември военнослужещи от мотострелкова рота на съветското военно формирование " Днепър " под командването на старши лейтенант Золто Арсаланов унищожи бойци от поделение на украинската 36-та бригада на морската пехота, до момента в който те се опитваха да се укрепят на левия бряг на река Днепър ", се споделя в изказването.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред Ройтерс в сряда, че украинската контраатака реализира еволюционен прогрес в южната и в източната част на страната, в това число по думите му " положителни стъпки " в района на Херсон.

Базираният в Съединени американски щати Институт за проучване на войната тази седмица сподели, че Украйна наподобява е направила офанзиви през река Днепър в района на Херсон в средата на месец октомври и означи, че съветски военни блогъри оповестяват за продължаващи украински сухопътни интервенции на източния бряг.

В най-новото съветско изказване се споделя, че съветските сили са умъртвили множеството украински бойци на 9 ноември и за завладели 11. В него се прибавя, че вследствие на това на съветски военнослужещи са били връчени държавни награди за " храброст и подвиг " от министъра на защитата Сергей Шойгу.

В изказването се приказва за многократни несполучливи украински опити за определяне на предмостие на острови и на източния бряг на река Днепър.

" В резултат на дейни изпреварващи дейности на съветските войски и на артилерийски огън загубите на врага през тази седмица възлизат на общо до 505 военнослужещи, 18 полеви артилерийски оръдия, 15 лодки и 25 транспортни средства ", се споделя в изказването.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР