Руските цени на коксуващите се въглища растат след световните. Ключовата

...
Руските цени на коксуващите се въглища растат след световните. Ключовата
Коментари Харесай

Кой определя цените на руските ресурси

Руските цени на коксуващите се въглища порастват след международните. Ключовата руда за прокат нарастна с една трета. Това ще засегне строителството, производството на каучук, амоняк, пластмаси, смоли и асфалт. Въпреки огромните ресурси и личното произвеждане, съветското държавното управление не може да реализира съглашение с въгледобивните компании.

Каквото е належащо

Русия разполага с вторите по величина ресурси от въглища в света - към 162 милиарда тона и е на трето място измежду най-големите експортьори. Годишното произвеждане е 437 милиона тона, няма недостиг, само че въглищните компании към момента покачват вътрешните цени. Министерството на индустрията и търговията се обърна към Федералната антимонополна работа (ФАС). Заместник-министър Виктор Евтухов означи, че обещанието на въгледобивачите да покачат цените с 40% по отношение на международните цени „ е изрично недопустимо в сегашните условия “.

Реалният растеж е по-нисък - 30%. Министерството има намерение да предотврати скока в цената на стоманените артикули, които употребяват коксуващи се въглища. ФАС и Главната прокуратура ще наблюдават обстановката.

Министерството на енергетиката показва, че въглищата имат най-малък резултат върху крайната цена на метала. Но цената на горещо валцуваната стомана зависи от въглищния концентрат с 30-40%.

„ Понякога е по-изгодно да внасяме въглища, в сравнение с да купуваме от нашите лични “, разяснява Роман Кисельов, специалист по цифровизация и възстановяване на успеваемостта на минната промишленост. В същото време фирмите се стремят да продават първични материали за оптималната облага, тъй че доставките отиват в чужбина на по-висока цена, изключително там, където има недостиг.

Русия обезпечава 17,6% от международния експорт. В същото време Австралия и Индонезия покриват към една трета всяка и точно тези страни могат да повлияят мощно на цените.

Ключови фактори

Цената на въглищата се състои от разноските за рандеман, съоръжение, превоз, заплати, налози и други по-малко явни детайли: да вземем за пример развиването на превоза и градската инфраструктура. " Днес към 70% от експортния товарен трафик отива в Далечния изток. Търсенето на превоз в тази посока е огромно, а автомагистралата е единствено една ", изяснява Кисельов. В този случай са нужни вложения в модернизацията на железопътната мрежа, въпреки и за сметка на повишение на цените, защото това е най-важният канал за увеличение на доставките за Азия. В допълнение минните и геоложките фактори, метеорологичните и пазарните условия и санкционните ограничавания въздействат върху цените.

По един или различен метод световните цени ще окажат въздействие върху вътрешното ценообразуване, даже единствено тъй като данъкът върху производството е обвързван с непознатия показател SGX TSI FOB Australia Premium Coking Coal. И през четвъртото тримесечие Министерството на финансите възнамерява да усили събираемостта от въгледобивните компании. В същото време, съгласно първия вицепремиер Андрей Белоусов, през 2022 година суровините са били продадени с отстъпка от 50-60%. Освен това цените за железопътен и морски превоз са се нараснали доста. А от началото на тази година експортните доставки на съветски въглища са поевтинели с 15-18%.

При естествени условия цените се поправят посредством понижаване на разноските, софтуерно развиване и разширение на пазарите за продажба. Това обаче не се случва сега. " Промишлеността е принудена да работи под голям външен напън. На първо място е належащо да се търсят решения вътре в страната. Необходимо е да се влага в развиването на въглищната химия и да се прегледат опциите за държавно контролиране. Например, да се вкара мораториум върху индексирането на цените за товари “, счита Кисельов.

Откъде духа вятърът

Експертите показват, че повишаването не постоянно е неприятно. Високата доходност ще разреши да се усили производството, да се обезпечи напредък на доставките, гладкото действие на предприятията, развиването на индустриалните центрове и вследствие на това въпреки всичко ще докара до понижаване на себестойността на крайния артикул.

Владимир Антонов, изпълнителен шеф на “Четра ”, отбелязва, че изкуственото ограничение на рентабилността ще направи промишлеността по-малко привлекателна. Резултатът ще бъде понижаване на производството, загуба на работни места, дефицит на руда и още веднъж нарастване на митата. Самият пазар контролира себестойността на продукцията и грубата интервенция няма да донесе никаква изгода.

Като цяло специалистите предвиждат спад на цените през тази година. Сред главните аргументи са смяната в обменния курс на националната валута и спадът в международното ползване заради икономическия спад. „ Когато рублата се ускори, износът става по-евтин. Това се отразява на вътрешния пазар. Освен това спадът в производството на металургичната промишленост в Русия се отразява на динамичността “, споделя Иван Михин, ръководещ шеф на Загорския тръбен цех. Въпреки че, прибавя той, коксуващите въглища ще поевтинеят в експортните направления по-бързо, в сравнение с във вътрешните.

Киселев прави оценка въздействието на валутния фактор на 15%, а на индустриалния - на 25%, също така растежът на вноса и спадът на международните цени ще дадат надлежно 30 и 10 %. Според него това може да се случи през идващите шест месеца и да докара до внезапен спад на цените на въглищата на съветския пазар.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР