Руските строителни фирми могат да бъдат глобени за това, че

...
Руските строителни фирми могат да бъдат глобени за това, че
Коментари Харесай

Глобяват руски фирми, които не изпратят доброволци на фронта

Руските строителни компании могат да бъдат санкционирани за това, че не са обезпечили " доброволци ", които да служат в Украйна, се споделя в сводката на британското разузнаване за министерство на защитата тази заран. 

От министерството на защитата споделят, че е доста евентуално общинските управляващи в Москва да заплашват да откажат контракти на строителни компании, в случай че те не съумеят да доближат квотите за даване на " доброволци ", които да служат в Украйна, инфомира БНР. Съобщава се, че има сведения, че една компания е определила като цел набиране на 30 доброволци до края на август 2023 година.

Британските военни разясняват, че мярката евентуално ще засегне основно етническите малцинства, които съставляват болшинството от строителните служащи в съветската столица и че този ход най-вероятно безмълвно е утвърден от кмета на града Сергей Собянин.

Собянин продължава да се пробва да сведе до най-малко въздействието на спора върху по-заможните московчани, до момента в който явно продължава да поддържа военните старания.

Западните анализатори допускат, че набирането на личен състав през последните месеци е провокирано от тежки загуби в жива мощ в траялата месеци борба за град Бахмут в Източна Украйна, както и от скъпоструващата несполучлива офанзива против град Огледар, която мощно изтощи и изчерпа съветските сили в Донбас преди предстоящата украинска контраатака.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР