Руските специални служби се опитват да влияят на общественото мнение

...
Руските специални служби се опитват да влияят на общественото мнение
Коментари Харесай

Холандия отправи тежки обвинения към Русия

Руските специфични служби се пробват да въздействат на публичното мнение в Холандия посредством използването на подправени вести. Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър на западноевропейската страна Кайса Олонгрен в писмо до долната камара на Народното събрание, представено от локални медии.

Като образец тя показва свалянето на полет МН17 над Украйна, при което починаха доста холандски жители. По тематиката се появил публично изглеждащ уебсайт, цялостен с погрешни обстоятелства, който по-късно беше представен от народен представител.

В него фиктивен „ свидетел” на случая твърди, че украински изтребител (а не зенитна ракета като тези на проруските сепаратисти) е блъснал авиолайнера – позиция, импровизирано стартирана от Москва. По-късно националният представител се извини за публикуваната погрешна информация, заяви Би Ти Ви.

„ Освен това, холандски компании са цел на съветски хакерски атаки и чиновници на съветските секрети служби работят на терен, събират информация и се пробват да въздействат на вземането на решения”, показва Олонгрен. По думите й има и други разведки, които работят на територията на страната.

Тя е безапелационна, че обществените мрежи се употребяват за разпространение на дезинформация и по тази причина е належащо да се работи с компании като „ Гугъл”, „ Фейсбук” и „ Туитър”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР