Руските служби за сигурност обвиниха бивш служител на посолството на

...
Руските служби за сигурност обвиниха бивш служител на посолството на
Коментари Харесай

Бивш служител на посолството на САЩ, обвинен в „шпионаж“ в Русия

Руските служби за сигурност упрекнаха някогашен чиновник на посолството на Съединени американски щати в страната в „ шпионаж “ след ареста му, съгласно съветски държавни медии.

„ В хода на оперативно-издирвателни дейности правоприлагащите органи, с поддръжката на ФСБ (Федералната работа за сигурност) на Русия, задържаха Роберт Шонов във Владивосток “, сподели чиновник на ФСБ за държавната осведомителна организация ТАСС в понеделник.

В отчета се споделя, че след разпит Шонов е упрекнат в осъществяване на закононарушение по член 275.1 от съветския углавен кодекс, а точно „ съдействие на конфиденциална основа с непозната страна, интернационална или задгранична организация “.

Освен това се споделя, че Шонов е бил отведен в Москва и подложен в пандиза Лефортово след обвиняванията, което планува присъда до осем години затвор.

Добавя се, че Лефортовският съд в Москва е споделил на ТАСС, че следователите на ФСБ са поискали удължение на ареста на Шонов с още три месеца, заявявайки, че датата на процеса към момента не е избрана.

Американските управляващи към момента не са коментирали отчета.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР