Руските следователи няма да проведат незабавно разследване по международните правила

...
Руските следователи няма да проведат незабавно разследване по международните правила
Коментари Харесай

Русия няма да разследва самолетната катастрофа с Пригожин по международните правила

Руските следователи няма да проведат неотложно следствие по интернационалните правила на самолетната злополука, при която

„ В момента “ Русия няма да проверява самолетната злополука с творби в Бразилия Embraer Legacy 600 съгласно интернационалните разпореждания. Такъв отговор е изпратила съветската страна до Бразилския център за следствие и попречване на авиокатастрофи (CENIPA), предава Reuters.

Самолетът Embraer Legacy 600 е създаден в Бразилия. Службата за следствие и попречване на авиокатастрофи на Бразилия е изпратила имейл до Москва, че е подготвена да спомага на ръководеното от Русия следствие, в случай че бъде поканена и в случай че то се организира по межународните правила.

Reuters отбелязва, че Руската работа за надзор на гражданското въздухоплаване не е длъжна да се съгласи с настояването на CENIPA.

Според основаната в Монреал Международна организация за гражданска авиация на Организация на обединените нации (ICAO), полетът от Москва до Санкт Петербург е вътрешен, тъй че не е предмет на интернационалните правила, известни в промишлеността с юридическото си название „ Анекс 13 “.

Бивши следователи обаче разясняват, че е добре да Русия да включи Бразилия в следствието, защото Съединени американски щати и други западни държавни управления подозират, че Кремъл стои зад злополуката на 23 август на самолета Embraer Legacy 600, който през годините е потвърдил надеждността си от позиция на сигурност.

„ Русия не длъжна да проверява по интернационалните правила и да ни предложения, само че е целесъобразно да го направи “, разяснява ръководителят на CENIPA бригаден военачалник Марсело Морено, откакто предходната седмица изпратили мейл с въпрос дали Русия е отворена за такова следствие.

„ Но в случай че кажат, че ще отворят следствието и ще поканят Бразилия, ние ще участваме от разстояние “, посочи той.

Американският съветник по авиационната сигурност и някогашен следовател Джон Кокс разяснява, че вътрешно съветско следствие постоянно ще буди подозрения, в случай че в него не Бразилия, страната, където е създаден самолетът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР