Руските системи за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 15

...
Руските системи за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 15
Коментари Харесай

Руски и украински области под обстрел за поредна нощ

Руските системи за противовъздушна защита са прехванали и унищожили 15 украински дрона над Белгородска и Брянска област. Това оповестява в неделя ТАСС, като цитира съветското министерство на защитата.

" На 7 април тази година, към 16:00 часа московско време, беше кръстосан опит на киевския режим да извърши терористичен удар с БПЛА против обекти на територията на Руската федерация, дежурни системи за Противовъздушна отбрана прехванаха и унищожиха 15 украински безпилотни летателни апарата над териториите на Белгородска (12 БПЛА) и Брянска (3 БПЛА) области ", оповестиха от ведомството.
 Белгород още веднъж под паника за ракетен удар
Белгород още веднъж под паника за ракетен удар

След обстрела на украинската войска тази нощ по съветския град

Припомняме, че в събота късно вечерта в сирена за предизвестие за ракетен удар.

за седмицата. 

7 блока пострадаха при нощен обстрел на украинската войска по съветския град Белгород против събота. Нанесени са вреди и по административна постройка, както и по 5 паркирани автомобила.

Украйна въобще не разяснява даже и откакто през последните два месеца внезапно усили броя на офанзивите.

В същото време, Сред тях е Харковска област. 
 Украйна е свалила 17 съветски дрона, нова офанзива по Харков Обновена
Украйна е свалила 17 съветски дрона, нова офанзива по Харков

Пет жертви на обстрели в Донецка област

Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви в утринния си отчет, че Русия е атакувала Украйна в нощта против неделя със 17 ударни безпилотни самолета от вида " Шахед ". Украинските военни настояват, че всички дронове са били свалени.

В същото време кметът на Харков Игор Терехов заяви в ‚Телеграм " през нощта, че по време на офанзивата един дрон е блъснал частна къща. Има ранени вследствие на ракетна офанзива в един от централните региони на града. 

Преди ден украинският общоприет щаб заяви за унищожаването на 28 от 32 безпилотни самолета, участващи в следващата масирана офанзива против Украйна. Украинските Военновъздушни сили обявиха, че с изключение на дроновете са били свалени три крилати ракети.
 Русия обстрелва Харковска област с управляеми бомби, има ранени
Русия обстрелва Харковска област с управляеми бомби, има ранени

Русия употребява управляеми бомби

Ден преди този момент Терехов заяви за нощна офанзива с дронове, Друг човек, съгласно кмета на Харков, е умрял в събота следобяд вследствие на удар от авиационна бомба.

Ръководителят на Международната организация за атомна сила на Организация на обединените нации Рафаел Гроси удостовери в неделя, че на територията на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) се е взривил дрон.

Гроси не прецизира коя страна в спора - руснаците или укаринците - са го пуснали.
 Дрон се е взривил в АЕЦ Запорожие
Дрон се е взривил в АЕЦ Запорожие

МААЕ удостовери за случай с един дрон, руснаците приказват за няколко, само че без точна численост

" АЕЦ осведоми специалистите на МААЕ, че през днешния ден на територията на централата се е взривил дрон. Ние също наблюдавахме такава експлозия ", написа Гроси в обществената мрежа X (бивш Twitter).

Гроси приканва и двете страни да се въздържат от дейности, които опонират на петте правилото на МААЕ и нарушават нуклеарната сигурност.

В поста си шефът на МААЕ приказва единствено за един дрон .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР