Руските системи за противоракетна отбрана С-400 ще бъдат напълно интегрирани

...
Руските системи за противоракетна отбрана С-400 ще бъдат напълно интегрирани
Коментари Харесай

Турция ще има пълен контрол над руските ракети

Руските системи за противоракетна защита С-400 ще бъдат изцяло интегрирани в системата за отбрана на Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), като Турция ще има "пълен надзор " над тях. Това съобщи външният министър на Анкара Мевлут Чавушоглу, оповестява "Ройтерс ".

Според Чавушоглу, макар че "някои " считат, че системата С-400 е опасност за американските самолети Ф-35, "системите ще бъдат под наш надзор, те ще бъдат интегрирани в системата на НАТО ". Ден по-рано министърът разсея всевъзможни подозрения по отношение на забавянето на доставката на съветската ракетна система С-400 в Турция, описвайки договорката като "свършен факт ".

"Не се приказва за закъснение или анулация на доставките на С-400 ", съобщи той. "Договорът за тяхната покупка е приключен факт, тъй че за какво да обсъждаме опцията за закъснение на датите на доставка? ", зачуди се Чавушоглу. По този метод външният министър отхвърли информации от предходната седмица, съгласно които Анкара обмисля отдръпването на договорката с Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР