Руските сили затварят маршрутите за корабоплаване, логистичните фирми спират услугите,

...
Руските сили затварят маршрутите за корабоплаване, логистичните фирми спират услугите,
Коментари Харесай

Транспортирането на стоки става почти невъзможно

Руските сили затварят маршрутите за мореплаване, логистичните компании стопират услугите, а цените на въздушния товар и танкерите нарастват до небето, споделят компании от веригата за доставки

"Части от Черно и Азовско море към този момент са рискови или непроходими. Имаше ракетни офанзиви против плавателни съдове и затваряне на ленти за търговски кораби ", разяснява Кристиан Роелофс, основен изпълнителен шеф на превозвача ContainerxChange, осведоми

Въздушното пространство над Украйна е затворено и самолетните компании заобикалят въздушното пространство на Русия и по този начин цените на въздушния превоз също нарастват.

Руските военноморски сили затвориха корабоплаването в и отвън Азовско море - една от дребното точки за достъп до морската търговия в Украйна, декларира Дилън Алперин, началник на професионалните услуги в софтуерната платформа за верига за доставки Keelvar. "Това сътвори огромно струпване на плавателни съдове, които чакат да преминат през Керченския пролив. 70% от износа на Украйна се извърпва посредством кораби, тапите се усилват всеки час ", сподели той пред CNBC.

По димите на Кристиан Роелофс, който е основен изпълнителен шеф на компанията за резервации на контейнери ContainerxChange, елементи от Черно и Азовско море са рискови или непроходими. "Имаше ракетни офанзиви против плавателни съдове и арести на кораби и затваряне на ленти за търговски кораби. Ситуацията на място в Украйна е извънредно променлива и отчетите от региона са сложни или невъзможни за потвърждаване ".

"Много кораби са били ударени от муниции, моряци са убити и ранени ", предизвести Международната камара за мореплаване в четвъртък. Фирми от веригата за доставки споделят, че придвижването на товари е в застой, тъй като украинските пристанища Одеса и Мариупол са затворени или подложени на офанзива.

Пристанището в Одеса е най-голямото и главно пристанище за експорт на зърно в Украйна. Страната е един от най-големите експортьори на зърнени култури като пшеница, ечемик и царевица. Русия и Украйна дават отговор заоколо 29% от международния експорт на пшеница. Мариупол, значим пристанищен град и промишлен център, е обект на тежки обстрели.

Рекордните скокове на цените на петрола ще влошат така и така неприятните вероятности за превозвачите, защото разноските за гориво нарастват, счита Алперин. "Очакваме рекордни закъснения на фона на най-високите регистрирани цени за превоз. "

От DHL оповестиха, затворяне на офиси и интервенции в Украйна, до момента в който UPS е спряла услугите за и от Украйна, Русия и Беларус. Алперин означи, че възходящият брой превозвачи, които са спрели услугите в Русия, съставляват към 62% от общия потенциал за океански товарен транспорт.Междувременно цените на танкерите са "скочили до небето " със скок от 157% до 591%.

Заседнал корабен екипаж

Международната морска камара предизвести, че спиранията във веригата за доставки ще се влошат от липса на корабен екипаж, поради войната. Украинските и съветските моряци съставляват 14,5% от международната работна мощ в корабоплаването, се споделя в отчета. "За да поддържат тази неограничена търговия, моряците би трябвало да могат свободно да се качват и слизат от кораби по целия свят. Някои екипажи са изоставили корабите си в Украйна заради опасения за сигурността. "

"Опасенията за сигурността на екипажа и увеличението на застрахователните награди за изпращане на кораби до Украйна или Русия също обезкуражават притежателите на кораби да ги изпращат в тези страни ", прибавят от асоциацията.

През февруари асоциацията съобщи, че "способността да заплащат на моряците също би трябвало да се поддържа посредством интернационалните банкови системи ". Съединените щати, Европейски Съюз и Канада се споразумяха да изключат основни съветски банки от SWIFT, която свързва повече от 11 000 банки и финансови институции в над 200 страни.

"Заради девалвацията на рублата доста съветски компании не могат да си разрешат да заплащат за артикули, които се намират в кораби и това ще докара до доста изоставени колета и неплатени задължения за поръчки по водата ", сподели Джеймс Кумбс, основен изпълнителен шеф на цифрови транспорти спедиторска компания Vector.ai.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР