Руските сили за противовъздушна отбрана се научиха как да свалят

...
Руските сили за противовъздушна отбрана се научиха как да свалят
Коментари Харесай

Руски зенитчик разказа как силите за ПВО са се научили да свалят ракетните снаряди HIMARS

Руските сили за противовъздушна защита се научиха по какъв начин да смъкват ракети от американската реактивна система за залпов огън HIMARS, която украинската войска стартира да употребява в Донбас в края на юни. Това сподели пред РИА Новости офицер от Противовъздушна отбрана от група " О " ( " Отважные “, Храбрите).

„ Сега смятам зенитно-ракетната система „ Бук М-3 “ за най-хубавата универсална система за противовъздушна защита. Освен че се оправя сполучливо със дилемите си, за които е основан от завода-производител, той също по този начин обстрелва и ракети, макар че това не е планувано в неговите характерности (декларирани) от завода ", сподели офицерът.

По неговите думи, батареята му към този момент е свалила не един HIMARS в небето на Донбас. Въпреки че, по мнението на офицера, това не е било лесна задача.

" Най-трудната цел, върху която сме работили, са ракетите HIMARS. Тези снаряди... летят на доста огромна надморска височина. Ние най-малко ги откриваме (ракетите) до 22 хиляди метра височина. Трудността се състои във обстоятелството, че обсегът е за малко, времето за взимане на решение е минимално...

Нашите бойни екипажи се оправят доблестно със задачата да сстрелят, безусловно в границите на 10 секунди... Ефективната повърхност на разпространяване на тези снаряди е доста дребна, единствено нула единица Следователно задачата се смята за дребна и високоскоростна ", сподели източникът.

Въпреки това, съгласно офицера, зенитчиците въпреки всичко се пробват да ги смъкват. „ Професионализмът на нашите бойци се издигна на най-високо равнище и в този момент не е проблем да се борим с тази система “, акцентира той.

Както сподели Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати, Вашингтон и неговите съдружници са дали обещание да дават на Киев повече от 20 HIMARS, от които 12 към този момент са трансферирани в Украйна.

От 2014 година, по време на спора в югоизточната част на Украйна, бойците обстрелват освен въоръжените сили на републиките, само че и мирните градове на Донбас от тактическия комплекс " Точка-У ". По мнението на офицера от Противовъздушна отбрана, унищожаването на тези ракети за екипажите на Бук М-3 не е сериозен проблем.

„ Всички останали цели, в това число оперативно-тактически ракети, бяха сполучливо сваляни в 95% от случаите... Ние носим отговорност, в допълнение към прикритието на нашите военни обекти, отговорност за живота на цивилните жители. Ето за какво ние имаме вяра, че нашата противовъздушна защита е самобитна шапка и щит на Донбас от въздуха “, сподели офицерът от „ Храбрите “.

От 24 февруари Русия организира специфична интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна. Владимир Путин дефинира нейната задача като „ отбрана на хора, които са били подложени на тормоз и геноцид от киевския режим в продължение на осем години “. Според президента крайната цел е освобождението на Донбас и основаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР