Руските сили вероятно използват украинската атомна електроцентрала (АЕЦ) Запорожие в

...
Руските сили вероятно използват украинската атомна електроцентрала (АЕЦ) Запорожие в
Коментари Харесай

МААЕ: Запорожка атомна електроцентрала , окупирана от руските сили, е напълно извън контрол и са нарушени "всички принципи на ядрената безопасност"

Руските сили евентуално употребяват украинската атомна електроцентрала (АЕЦ) " Запорожие " в Енергодар, с цел да се възползват от страховете на Запада от нуклеарна злополука в Украйна, евентуално за да понижат волята на Запада да окаже военна поддръжка на украинската контраатака.

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси съобщи на 3 август, че украинската Запорожка атомна електроцентрала (ЗАЕЦ), която сега е окупирана от съветските сили, е " изцяло отвън надзор " и че в централата са нарушени " всички правила на нуклеарната сигурност ".

Той предизвести, че съветските сили не зачитат физическата целокупност на централата и прикани Русия и Украйна бързо да улеснят визитата на наблюдаващи на МААЕ в комплекса. Ръководителят на съветската Запорожка окупационна администрация Евгений Балицки отговори, че МААЕ е добре пристигнала в централата.

През последните седмици съветските сили, основани към АЕЦ, нападнаха украински позиции в Никопол и на други места, като съзнателно сложиха Украйна в мъчно състояние - или Украйна отвръща на огъня, рискувайки интернационално наказание и нуклеарен случай (което украинските сили надали ще направят), или украинските сили разрешават на съветските сили да продължат да обстрелват позициите им от ефикасна " безвредна зона ".

Украинският кмет на Енергодар Дмитрий Орлов заяви на 3 август, че съветските сили са изстреляли ракети по Енергодар от прилежащи села, с цел да обвинят с лъжливо украинските сили, че те са атакуващите и застрашаващите АЕЦ.

На 21 юли ISW оцени, че съветските сили може би съхраняват тежко военно съоръжение в Запорожската атомна електроцентрала (АЕЦ) в Енергодар, с цел да я предпазят от украински удари. Руските сили евентуално са организирали и подправените офанзиви към Енергодар от началото на юли, както ISW към този момент заяви.

Руските сили евентуално са блъснали затворнически комплекс, в който се намират украински военнопленници в окупираната Донецка област, само че упрекнаха Украйна за хипотетичния акуратен удар, при който е употребявано военно съоръжение, доставено от Запада, което евентуално има за цел да ускори съмненията на Съединени американски щати дали да продължат да дават HIMARS на Украйна.

Москва евентуално продължава да поставя старания да употребява връзките си с Техеран, с цел да си обезпечи безпилотни самолети за потребление в Украйна. Руските сили организираха лимитирана сухопътна офанзива северозападно от Славянск и продължиха напъните си за нахлуване към Бахмут от североизток, изток и югоизток.

Руските сили приоритизират фронталните офанзиви против Авдийвка и не съумяха да се укрепят в Писки.
Съобщава се, че съветските сили образуват ударна група, която да предотврати украинските контраатаки в северната част на Херсонска област или да контраатакува против тях.

Руските окупационни управляващи може да разрешат както персонално, по този начин и онлайн гласоподаване в идните псевдореферендуми за анексирането на окупираните украински територии към Русия, което ще разреши по-ясно подправяне на съветския избор.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР