Руските сили са превзели Бахмут твърди, контролираната от Кремъл агенция

...
Руските сили са превзели Бахмут твърди, контролираната от Кремъл агенция
Коментари Харесай

Агенция Новости: Руските сили са превзели Бахмут

Руските сили са завладяли Бахмут твърди, следената от Кремъл организация " Новости ". В съветските медии вместо Бахмут от няколко дни употребяват остарялото име на града - Артьомовск.

Според създателя на частната военна войска " Вагнер " - Евгений Пригожин, групировката управлява напълно и предградието Клещеевка.

Официално удостоверение за завладяването на града от Кремъл няма. От Киев също не удостоверяват информацията за завладяването на Бахмут.



Украинският президент Володимир Зеленски за следващ път прикани съюзните да доставят още оръжие на страната му. Той упрекна Москва в " експорт на тероризъм ".

По-рано Зеленски разпореди на тайните служби да поемат следствието на злополуката с хеликоптер в Днепър. В Киев беше ръководителят на Европейския съвет - Шарл Мишел.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че е колкото по-скоро Украйна одобри настояванията на Русия, толкоз по-скоро може да завърши спорът. Евродепутатите одобриха резолюция, в която упорстват за основаването на специфичен интернационален арбитражен съд, който да проверява закононарушенията, осъществени от Русия в Украйна.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР