Руските сили са настъпили в северозападната и западната част на

...
Руските сили са настъпили в северозападната и западната част на
Коментари Харесай

Битката за Бахмут продължава, окупаторите се заканват да отрежат козите пътеки на ВСУ

Руските сили са настъпили в северозападната и западната част на град Бахмут, ситуацията там остава напрегната. Това съобщи пред кореспонденти в понеделник ръководителят на съветските управляващи в Донецк Денис Пушилин пред ТАСС, представена от организация

" Ситуацията в Артьомовск (Бахмут) сега продължава да остава напрегната. Буквално през последните 24 часа момчетата от ЧВК " Вагнер “ напреднаха в западната и северозападната част на Артемовск. Сега те се приближиха до много сложен регион - блок от високи здания. Здания, където съперникът е провел защита ", съобщи той, отговаряйки на въпрос на организацията.

Според Пушилин съветските сили се придвижват напред зад железопътната линия в Бахмут.

" Активно се работи и за дефинитивно и окончателно спиране на последния маршрут за доставяне на врага. Боевете не престават в региона на селището Хромово. Противникът към момента има някои пътища. Задачата е елементарна: да се минимизира и изцяло да се направи невероятно напредването на съперника “, съобщи Пушилин.

Бахмут е значим транспортен възел за доставяне на украинската формация войски в Донбас. Както заяви на ТАСС на 18 април Ян Гагин, съветските сили към този момент управляват съвсем 90% от територията на обитаемото място. На 23 април генерал-лейтенант Игор Конашенков, формален представител на Министерството на защитата на РФ, осведоми, че щурмовите отряди са завзели два квартала на Бахмут в границите на 24 часа, а постоянни въздушнодесантни елементи са им оказали поддръжка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР