Руските сили са активизирали настъпателните си усилия край Авдеевка и

...
Руските сили са активизирали настъпателните си усилия край Авдеевка и
Коментари Харесай

ISW: Руснаците настъпват край Авдеевка, за да принудят ВСУ да се оттеглят от района на Роботино

Руските сили са засилили настъпателните си старания край Авдеевка и в западната част на Запорожка област, за да изтеглят силите на украинските въоръжени сили от Роботино, написа Институтът за проучване на войната (ISW) в последния си отчет, представен от РБК-Украйна.

" Руските войски ускориха настъпателните дейности северозападно от Авдеевка в региона на Очеретино, Тоненко, Бердичев и югозападно от Авдеевка на линията Водяне-Опитне. Те също нападнаха югозападно от Орихов на линията Пятихатка-Жеребянка, а съветските военни блогери твърдяха, че войските са напреднали два километра в региона ", показват анализаторите от институтът.

Украинският общоприет щаб удостовери, че до три съветски батальона са почнали офанзива, само че на фрагменти от боеве в региона не се забелязал никакво удостоверение за този хипотетичен прогрес на нашествениците все още, за какъвто настояват съветските пропагандатори. Теописват интервенциите в региона на Авдеевка като забележителна настъпателна интервенция, ориентирана към обграждане на групата украински войски в Авдеевка и завладяване на града.

Според анализаторите сполучливото обграждане на Авдеевка, една от най-силно укрепените фронтови зони в Донецка област, евентуално ще изисква повече сили, в сравнение с Русия отделя сега.

През последните няколко седмици украински публични лица направиха редица изказвания по въпроса, в това число означават, че съветските офанзиви по направлението Авдеевка-Донецк имат за цел да попречат на украинците да реалокират сили в Запорожка област.

Основни констатации:

На 9 октомври съветските войски започнаха локализирани настъпателни интервенции в региона на Авдеевка в Донецка област и югозападно от Орихов в западната Запорожка област, евентуално за да изтеглят украинските сили от региона на Роботино.

Украинските войски продължиха контранастъпателните дейности в региона на Бахмут и в западната част на Запорожка област и са удостоверили настъплението в региона на границата на Донецк и Запорожка област.

Руските войски организираха настъпателни интервенции на оста Купянск-Сватов-Креминна/Кременная, покрай Бахмут, на направлението Авдеевка-Донецк, на запад от Донецка област, в граничната зона на Донецко-Запорожка област, на запад от Запорожка област.
Руското военно управление може още веднъж да е сменило командира на 58-ма общовойскова войска, което демонстрира, че проблемите с съветското командване и надзор в западната Запорожка област не престават.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи проекти за разкриване на нов кулоар през Молдова и Румъния за експорт на украинско зърно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР