Руските сили разполагат по-малко професионални окупационни сили за сметка на

...
Руските сили разполагат по-малко професионални окупационни сили за сметка на
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Все по-бруртален става натискът на Русия над окупираните украинци

Руските сили разполагат по-малко професионални окупационни сили за сметка на усилването на натиска върху украинското население в окупираните региони. Това се показва в дневния отчет за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Възможно е съветските войски все по-често да употребяват зле подготвени елементи, като да вземем за пример такива, формирани от пандизчии, с цел да управляват популацията във краткотрайно окупираните райони на Украйна. Използването на пандизчии може в допълнение да понижи компетентността на окупационните управляващи и контрапартизанските интервенции, както и да усили поддръжката за придвижванията, които се опълчват на съветската окупация, се споделя още отчета..

Според специалистите на ISW новомобилизираните съветски батальони работят все по-непрофесионални, само че за сметка на това доста по-брутално към окупираното население, в сравнение с професионалните съветски бойци и даже наборните бойци с официално военно образование.

Съобщението за евентуално фалшифицирано съветско изказване отклонява вниманието от действителните опасности от нуклеарна злополука, породена от Русия, в украинската атомна електроцентрала " Запорожие ".

Руските сили не престават да правят офанзиви от и да съхраняват военно съоръжение наоколо до нуклеарните реактори на централата, евентуално с цел да се възползват от страховете на Запада от нуклеарна злополука и да понижат желанието на Запада да даде спомагателна военна поддръжка на Украйна.

Руските сили организираха наземни офанзиви северозападно от Славянск и североизточно и югоизточно от Бахмут.

Руските сили продължиха наземните офанзиви северозападно и югозападно от град Донецк.

Руски публични лица отложиха повторното отваряне на моста " Антоновски ", откакто украински удар повреди моста и намиращото се наоколо строително съоръжение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР