Руските сили продължиха да оказват непрестанен натиск върху разрушения град

...
Руските сили продължиха да оказват непрестанен натиск върху разрушения град
Коментари Харесай

Руските сили оказват непрестанен натиск върху Украйна

Руските сили продължиха да оказват непрекъснат напън върху опустошения град Авдеевка на изток и ускориха обстрела на южната част на Херсон. Във вечерния си отчет Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви, че украинските сили са отблъснали близо 20 съветски офанзиви в региона на Авдеевка, чиито здания към този момент са превърнати в снаряди. Според него съветските въздушни удари са поразили околните села.

А военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че системите за противовъздушна защита са унищожили шест изстреляни от Русия безпилотни летателни апарати и една крилата ракета през нощта. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че ситуацията в Авдeeвка и близкия град Марийка е " изключително тежко ". Той изрази и съболезнованията си за починалите в Харков.

 
Във връзка с съветското нахлуване против терминала Нова Поща край Харков. Спасителната интервенция е приключена, на всички потърпевши е оказана нужната помощ. Те са общо 17 на брой. Шестима души са починали при този удар. Изказвам съболезнования на роднините и околните на починалите. Категорично ще реагираме на всяка демонстрация на гнет от страна на Русия.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

Областният шеф на Херсон Олександър Прокудин заяви, че при обстрела са били наранени няколко села, както и транспортни обекти и обекти за произвеждане на храни. Руските сили постоянно обстрелват Херсон и селата на западния бряг на Днепър от позиции на източния бряг, където се отдръпнаха в края на предходната година.

През миналата седмица основаният в Съединените щати Институт за проучване на войната заяви, че украинските сили са минали Днепър, с цел да заемат нови лични позиции и да преследват съветските сили. Русия обаче съобщи, че те са били спрени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР