Руските сили принуждават персонала на Запорожката атомна електроцентрала да запише

...
Руските сили принуждават персонала на Запорожката атомна електроцентрала да запише
Коментари Харесай

Украйна: Принуждават персонала на АЕЦ Запорожие да запише пропагандно послание

Руските сили принуждават личния състав на Запорожката атомна електроцентрала да запише послание, което да употребяват с пропагандистки цели, съобщи украинският министър на енергетиката Херман Халушченко.

Руските сили откриха надзор върху Запорожката АЕЦ, която е най-голяма атомна електроцентрала в Европа, откакто я нападнаха в петък. При нападението се стигна до експлоадирането на пожар на територията на централата, който предизвика опасения, че спорът в Украйна може да докара до нуклеарна злополука. Пожарът обаче беше сподавен и стана ясно, че не е имало приключване на радиация, заяви Българска телеграфна агенция.

Халушченко съобщи, че към 500 съветски бойци и 50 единици бойна техника са вътре в централата. По думите на енергийния министър личният състав на Запорожката АЕЦ е " физически и прочувствено отпаднал ".

По-рано стана ясно, че Национална армия е поела цялостен надзор над украинската АЕЦ " Запорожие ". В региона на централата се организира борба, при която породи пожар, а двете страни си разминиха взаимни обвинявания за случая.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР