Руските сили отстъпват неконтролируемо на места в Украйна, но все

...
Руските сили отстъпват неконтролируемо на места в Украйна, но все
Коментари Харесай

Песков: Специалната военна операция е в ход и ще продължи до постигане на поставените цели

Руските сили отстъпват неконтролируемо тук-там в Украйна, само че към момента държат съвсем 20 % от територията на страната. 

" Специалната военна интервенция е в ход и ще продължи до реализиране на поставените цели ", сподели представителят Дмитрий Песков в конферентен диалог с кореспонденти. Песков отхвърли да разяснява опасността, отправена от някогашния министър председател на Русия Дмитрий Медведев, който предизвести, че Украйна ще бъде изправена пред нови, съществени претенции за цялостна капитулация. На фона на стряскащите победи на Украйна освободени села разказват съветски войски, които хвърлят пушки и бягат. Някои поддръжници на Путин предизвестиха, че Русия може да употребява нуклеарни оръжия, а украински военачалник предходната седмица сподели, че опцията за подобен удар остава доста действителна, съобщи Евроком.

" Някой си Зеленски сподели, че няма да води разговор с тези, които слагат ултиматуми ", написа Медведев в обществените мрежи.

" Тези " ултиматуми " са единствено малко загряване за изискванията, които ще бъдат сложени в бъдеще. Той ги знае: цялостна капитулация на режима в Киев по отношение на изискванията на Русия ", добави той.

Запитан за тези думи Песков разясни, че не би коментирал, само че естествено Русия ще упорства за всички цели на специфичната военна интервенция. Песков уточни, че Путин получава цялостна информация за обстановката на бойното поле.

Светкавичното украинско контранастъпление през последните дни принуди съветските войски да правят отстъпка доста в североизточната област на Харков. Руското министерство на защитата призна отдръпването, само че сподели, че то е осъществено като част от решение за " прегрупиране ".

" Разбира се, всичко, което се случва, всевъзможни дейности, които военните подхващат по време на специфичната военна интервенция, се рапортуват на главнокомандващия ", сподели Песков.

" Президентът е в непрекъсната, може да се каже, денонощна връзка с министъра на защитата и с всички военни командири. Не може да бъде иначе по време на специфична военна интервенция ", приключи Песков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР