Руските сили нанесоха масирани удари срещу украинската енергийна инфраструктура. Атаките

...
Руските сили нанесоха масирани удари срещу украинската енергийна инфраструктура. Атаките
Коментари Харесай

Цял Харков остана без ток, в Одеса - над 53 000 домакинства

Руските сили нанесоха масирани удари против украинската енергийна инфраструктура. Атаките засегнаха най-голямата водноелектрическата централа в Украйна и доведоха до спирания на тока в огромни елементи от страната, оставяйки над един милиони души на мрачно.
Прочетете още
Вторият по величина град в Украйна - Харков остана без ток, а в Одеса без електричество са над 53 000 семейства. Украинският министър на енергетиката Герман Галушченко упрекна Русия, че се пробва да провокира " огромен срив на енергийната система на страната ".

Пет са жертвите на снощните съветски удари. Трима души са починали при ракетна офанзива против Запорожие, разгласи губернаторът на района Иван Фьодоров. По-рано вътрешният министър на Украйна Ихор Клименко заяви, че съветските сили са изстреляли над 60 дрона и близо 90 ракети против страната. Ранени са 14 души, а трима са в неопределеност. 

Русия разгласи, че е подхванала масирания удар в отговор на продължителните украински офанзиви против нейнете погранични региони през последните дни.

В изказване на съветското министерство на защитата се споделя, че силите на Москва са нанесли 49 ответни удара. Оттам регистрират, че неговите сили сполучливо са поразили редица обекти на електропреносната мрежа, железопътни възли, военни заводи, хранилища за муниции и против украински войски и задгранични наемници.

Поразен е и най-големият украински язовир - " ДнипроХЕС " в Запорожка област, само че няма заплаха от разкъсване на стената, оповестиха от украинската страна. Съоръжението не работи, вредите са обилни, заяви пред украинска телевизия Юрий Белоусов, началник на отдела за военни закононарушения в прокуратурата. Нанесени са общо осем удара против " ДнипроХЕС ".

В своя позиция Белият дом осъди съветските офанзиви против енергийни обекти на Украйна и възобнови апела си за незабавно обезпечаване на спомагателна противовъздушна защита допустимо най-скоро.

А Москва за първи път назова протичащото се в Украйна с думата " война ", а не " специфична военна интервенция ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР